Közeleg a nyitómeccs, péntektől árulják a jegyeket a Puskásba

2019. október 23. szerda 10:47

Közeleg a nyitómeccs, péntektől árulják a jegyeket a Puskásba

November 15-én este új fejezet kezdődik a magyar labdarúgás történetében: az Uruguay elleni felkészülési mérkőzéssel hivatalosan is megnyitja kapuit az új nemzeti stadion, a Puskás Aréna. Összegyűjtöttünk minden fontos információt az Arénával és a nyitómeccsel kapcsolatban.

 

 

A mérkőzésről

A teljesen újjáépített Puskás Aréna igazán méltó mérkőzéssel nyitja meg kapuit a szurkolók előtt: a november 15-én, 19.00 órakor, Uruguay legjobbjai ellen játszott első meccs egyben Gera Zoltán, 97-szeres válogatott játékos, az U21-es válogatott szövetségi edzőjének, Marco Rossi segítőjének búcsúmérkőzését is jelenti.

 

A világ egyik legnagyobb futballhagyományaival rendelkező országának csapatát, Uruguayt látja vendégül november 15-én a magyar férfi labdarúgó-válogatott. A találkozó történelmi: az új Puskás Arénában, a 2020-as Eb egyik helyszínén fogadjuk a kétszeres világbajnokot! Ezen a találkozón vesz búcsút a szurkolóktól a 2018-ban visszavonult Gera Zoltán, aki júliustól átveszi az U21-es válogatott irányítását.

Indul a jegyértékesítés!

Amint azt szurkolóink már megszokhatták, jegyeiket online és személyesen is megvásárolhatják. Az online jegyértékesítés továbbra is a már ismert felületen, a meccsjegy.mlsz.hu oldalról érhető el. Míg személyesen az ezen a weboldalon feltüntetett helyszíneken vásárolhatók meg a nyitómeccs belépői.

A stadionról:

Az 1953. augusztus 20-án megnyitott Népstadion majd Puskás Ferenc Stadion bontása 2016 februárjában kezdődött meg. Az építkezés során a 208 ezer négyzetméteres területen 130 ezer köbméter betont, 19 ezer tonna betonacélt és 12 ezer tonna acélszerkezetet építettek az 50 méter magas, 316 méter hosszú épületbe. A stadion egyik különlegessége, hogy a 38 darab 40 méter magas pilon megjelenése stílusában emlékeztet a régi, ikonikus stadion épületére.

A jegyértékesítés első szakasza (elővásárlási időszak):

Az elmúlt években megszokott módon először az MLSZ Szurkolói Klubjának (SZK) tagjai válthatják meg a jegyüket a mérkőzésre 2019. október 25-én, 10 órától. Egy szurkoló hat darab jegyet vásárolhat, de az SZK-elővásárlási időszakban mind a hat jegy tulajdonosának klubtagnak kell lennie. Az MLSZ Szurkolói Klubhoz bárki csatlakozhat a szurkoloiklub.mlsz.hu weboldalon.

Az elővásárlási időszak letelte után is érdemes klubtagként megvásárolni a belépőjegyeket, hiszen az MLSZ Szurkolói Klub tagjai a teljes jegyvásárlási időszak alatt 15% kedvezményben részesülnek.

Az MLSZ Szurkolói Klub elővásárlási időszakban az online jegyértékesítés mellett, személyesen, csak az alábbi kiemelt jegypénztárakban vásárolható belépő:

- Papp László Budapest Sportaréna jegypénztár
o 1143 Budapest, Stefánia út 2.
o Nyitvatartás: H-P: 9-17; nyitó hétvégén SZ-V: 9-17

- IBUSZ Oktogon:
o 1066 Budapest Oktogon 3.
o Nyitvatartás: H-P: 9-18; SZ: 9-13, V: zárva

- Gruber Eurocenter:
o EUROCENTER ÓBUDA 1032 Budapest, Bécsi út 154.
o Nyitvatartás: H-SZ: 10-20; V: 10-18

- Broadway Ticket Hungary Kft:
o 1075 Budapest, Károly krt. 21.
o Nyitvatartás: H-P: 10-18; nyitó hétvégén SZ:10-17

- Westend Jegyiroda Kft:
o 1062 Budapest, Váci út 1-3.
o Nyitvatartás: H-P: 10-20; SZ: 10-19; nyitó hétvégén V:10-18

A jegyértékesítés második szakasza:

Október 28-án, hétfőn reggel 10 órakor indul a jegyértékesítés következő szakasza, amikor a még elérhető mérkőzésjegyeket valamennyi vásárló számára elérhetővé tesszük. A viszonteladói pontok listája itt érhető el.

A mérkőzésre a megszokott módon a személyes adatok megadásával lehet megvásárolni a publikus forgalomba kerülő jegyeket. A jegyvásárláshoz nem szükséges klubkártya, az adatok az online felületen megadhatók.

A jegyek átírására egyszeri 1500 forintos díj ellenében, legkésőbb a mérkőzés előtt 72 órával van lehetőség. A névátírás utalványt ugyancsak a megújult jegyértékesítési felületen lehet megvenni.

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel az új rendszer két új szolgáltatást is alkalmazni fog a szurkolók minél gördülékenyebb és gyorsabb kiszolgálásának érdekében:

1) Megnövekedett forgalom esetén bekapcsol az „előszoba", amelyből a rendszer érkezési sorrendben engedi át a felhasználókat az értékesítés felületére. Az előszoba felületén látható lesz a vásárló sorszáma és a várakozás várható időtartama.

2) A gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegyértékesítés indulásakor a rendszer jegyfelajánlás szolgáltatást fog alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy miután a vásárló a felületen kiválasztja a kívánt szektort, a helyeket a rendszer automatikusan ajánlja fel az igényelt jegyszám mennyiségében. Ha a felajánlott székek megfelelnek, akkor a fizetéssel folytatódhat a vásárlás; amennyiben a vásárló módosítani szeretne a kapott helyeken, a jegyek törlése után, a szektorra kattintással új felajánlást kezdhet. A jegyvásárlás menetéről a Vásárlási Tájékoztatóban található részletes információ, amely a jegyértékesítési oldalon érhető el.

Jegykategóriák:

 


A nyitómérkőzésre összesen öt kategóriában vásárolhatók jegyek: a négy lelátói kategória mellett VIP jegyek is elérhetőek.

Az MLSZ Szurkolói Klub tagjai 15% kedvezményt kapnak a jegyárból - a klubba a szurkoloiklub.mlsz.hu weboldalon lehet belépni.

Forrás: MLSZ - Fotó: Puskás Aréna Facebook