Kozármislenyi döntetlennel zárta a felkészülést a PMFC

2019. február 25. hétfő 07:30

Kozármislenyi döntetlennel zárta a felkészülést a PMFC

A PMFC utolsó téli felkészülési mérkőzésén 1-1-es döntetlenre végzett a Kozármisleny FC vendégeként. 

 

 

Vasárnap délután játszotta nyolcadik, egyben utolsó téli felkészülési mérkőzését a PMFC NB III-as labdarúgócsapata, amely a tavaszi bajnoki rajt előtti főpróba alkalmával a csoport rivális Kozármisleny FC vendégeként lépett pályára. A piros-feketék már a találkozó 6. percében előnybe kerülhettek volna, ám a Juhász László közeli fejesét Molnár Péter még lábbal hárítani tudta.

A támadószellemű pécsiek főlénye a 19. minutumban érett góllá, egy sarokrúgást követően Juhász László talált a hazai háló jobb felébe, 0-1. Nem sokkal később a keresztléc segítette ki a kék mezes házigazdákat, akik több mint fél órányi játék után tudtak csak igazán veszélyt jelenteni a pécsi kapura. Vas László tanítványai végül egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulás után egy jó helyről elvégzett szabadrúgást követően kerülte el a labda Kovács Benedek kapuját, de a kozármislenyi portásnak is többször közbe kellett avatkoznia. A 65. percben Péter Bence próbálkozott egy szemfüles emeléssel, míg öt minutummal később sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak. Egy védelmi hibát követően Tóth Marcell lőtt a tizenhatos vonaláról a jobb alsóba, 1-1.

Negyed órával a vége előtt Péter Bencét ugratták ki a társak, aki az ötös jobb széléig vitte le a labdát, éles szögből kapura szánt löketét azonban megfogta a kapus. Kovács Benedek, a mecsekaljaiak portása is látványosan hárított a 83. percben, Márkvárt Partik közeli próbálkozását tolta ki lábbal. Az utolsó percekben aztán mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy megszerezze a győzelmet.

A két szomszédos baranyai NB III-as gárda egymás elleni főpróbája végül 1-1-es döntetlennel ért véget. Vas László tanítványai ezzel maga mögött hagyta a valamivel több, mint hat hetes felkészülési időszakot. A PMFC innentől pedig már a Szeged-Grosics Akadémia elleni tavaszi szezonnyitóra készülhet, amely március 3-án, vasárnap 14:30-kor kezdődik Gyulán.

Felkészülési mérkőzés
Kozármisleny Stadion, 300 néző. Vezette: Bánfai.
Kozármisleny FC - PMFC 1-1 (0-1)
Gsz.: Tóth M. (70.), ill. Juhász (19.)

Kozármisleny FC: Molnár (Ipacs) - Kiss M. (Kocsis), Lantos, Racskó, Turi - Rácz Á., Tóth Márk (Kovács K.) - Tóth Marcell, Pergel (Bodor), Rácz F. (Márkvárt) - Havasi (Füredi). Vezetőedző: Németh Zsolt.

PMFC: Kovács - Valkovszki, Romic, Erdős, Hanol (Katona, 55.) - Kónya (Kesztyűs, 55.), Futó (Varga, 79.), Geiger (Koller, 71.), Kálmán (Fujsz, 71.) - Juhász (Kiss K., 79.), Kondor (Péter, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Forrás: PMFC