Korlátozzák a nézők számát a PMFC mai meccsén

2020. november 04. szerda 12:09

Korlátozzák a nézők számát a PMFC mai meccsén

A bérletesekkel együtt az északi ülőszektorokban 960 fő, míg a B-középben és a vendégszektorban 80-80 szurkolót fogadnak, közölte a klub. 

 

 

"A járványügyi helyzet miatt szerdától szigorú előírások mellett lehet csak labdarúgó-mérkőzést rendezni. Az éjféltől hatályba lépő kormányrendelet szerint a sportrendezvényeken a nézők csak minden harmadik széken ülhetnek. Továbbá, kötelező a 1.5 méteres távolságtartás a sportrendezvény során a nézők számára, a maszk használata változatlanul kötelező.

Ezért a sportrendezvény szervezője a felelős. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és figyelmeztethet, 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, sportrendezvények esetében legalább egy, legfeljebb tíz alkalomra zárt kapus rendezést írhat elő büntetésként. Mindez már a szerdai, 18:00 órakor kezdődő Vasas FC elleni hazai bajnoki mérkőzést is érinti.

A PMFC Stadionban az előírásokat csak az északi A-F jelzésű hazai ülőhelyi főlelátón lehet megvalósítani. Míg az állóhelyi B-közép, valamint a Vendégszektor megnyitása kapcsán klubunk állásfoglalást kért az MLSZ-től, s mivel válaszukban arról tájékoztattak, hogy a szabályok betartatása a rendező felelőssége, ezért kénytelenek voltunk korlátozásokat hozni a hazai meccsekre.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, valamint a vendégszurkolókat, hogy a hatályos kormányrendeletet és a biztonsági előírásokat szem előtt tartva úgy határoztunk, hogy a PMFC Stadionban a mai naptól visszavonásig korlátozott számban engedünk be nézőket az ülőhelyi főlelátóra, amelynek biztonságos befogadóképessége maximum 960 fő, kijelölt ülőhely!

Továbbá, hogy a hazai álló B-közép és az állóhelyi Vendégszektort 80-80 fő részére nyitjuk meg. A PMFC vezetősége az ülőhelyek esetben úgy határozott, hogy a beléptetésnél a PMFC bérletesei, valamint a meccsre már megváltott belépőjeggyel rendelkezők élveznek előnyt, a fennmaradó 250 darab helyet pedig ezt követően érkezési sorrendben értékesítjük, de csak a hazai szurkolók részére, egységesen 1000 Forintért.

Meghívott vendégeinket, játékosainkat és a hozzátartozókat a déli álló lelátón fogadjuk, ahol szintén kötelező a távolságtatás betartása és a szájmaszk viselése. Erre a lelátórészre viszont továbbra sem értékesítünk belépőjegyet. Az ide érkezők a Stadion utca felőli 1-es kapun, valamint a játékos kijáró feletti útvonalon keresztül tudnak belépni.

Jegyvásárlásra meccsnapon csak a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös hazai, valamint a 7-es vendégpénztárban nyílik lehetőség. Pénztárnyitás 16:00 órától. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a távolságtartás be nem tartása esetén a szabályszegő szurkolót a rendező kivezeti a sportrendezvény helyszínéről.

A protokoll szerint a stadionban való belépés során a büfék és a mosdók használatát követően a mérkőzést annak ideje alatt csak ülve lehet megtekinteni az ülőszektorban, két szék kihagyása mellett, maszkban, amely étkezés és italfogyasztás idejére házható lejjebb. Míg az állóhelyi szektorokban szintén kötelező a 1.5 méter távolság megtartása és a szájmaszk használata.

Kénytelenek vagyunk szigorú nézőszámi döntéseket hozni, klubunk nem engedhet meg magának milliós büntetést, sem pedig stadionbezárást. Ebből kifolyólag kérjük szurkolóink megértését és a szabályok betartását! A PMFC- Vasas FC mérkőzést az angyalföldiek YouTube-csatornája élőben közvetíti 17:50-től, míg a pmfc.hu-n szöveges közvetítéssel jelentkezünk."

Forrás: PMFC