Kollár Lajossal a kormánynál második helyen zárta a Tabu az Összevont Cirkáló Flottabajnokságot

2018. szeptember 03. hétfő 17:31

Kollár Lajossal a kormánynál második helyen zárta a Tabu az Összevont Cirkáló Flottabajnokságot

Pécsiekkel a fedélzetén az igen előkelő második helyen zárta a Tabu az Összevont Cirkáló Flottabajnokságot, az országos ranglistaversenyen pedig a harmadik helyen fejezte be a szezont. 


Múlt csütörtökön kezdődött az Összevont Cirkáló Osztály idei Flottabajnoksága, ami az osztály bajnoksági sorozatának legfontosabb állomása is volt egyben. A versenynek a korábbi évekhez hasonlóan idén is a balatonfüredi, gyönyörűen megújult és kibővített, Hajógyári Kikötő adott otthont.

 

A pécsi professzor, dr. Kollár Lajos által kormányzott Tabu (a fedélzetén Lipták Andreával, Borsos Zoltánnal, Mátyás Lajossal és Pálinkás Csabával) a második helyen fejezte be a versenyt.

Kollár Lajos - aki nem mellesleg a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke - a versenyről lapunknak nyilatkozva kifejtette, az első napon gyenge szélben egy futamot tudtak megrendezni. Pénteken a szélviszonyok igen kedvezőre fordultak, akkor több etapot is le tudtak bonyolítani, amelyeken a Tabu egy harmadik, egy második és egy első helyet szerzett.

Szombaton délután egy óráig vártak arra, hogy elindíthassák az újabb futamot, az időjárási viszonyok azonban ezt nem tették lehetővé, így az addigi helyezések alapján hirdették ki a végeredményt.

Az Összevont Cirkáló Flottabajnokság győztese a Talizmán nevet viselő hajó lett, a Tabu pedig a második.

Ezzel az eredménnyel a pécsiek hajója a szintén roppant előkelő harmadik helyen zárta az országos ranglistaversenyt.

M. B.