Jön a szomszédvárak csatája, a Kozármisleny lesz a PMFC vendége szombaton

2018. november 16. péntek 11:53

Jön a szomszédvárak csatája, a Kozármisleny lesz a PMFC vendége szombaton

Nehéz mérkőzés vár a PMFC-re, amely szombaton a Kozármisleny FC csapatával vív itthon rangadót. 

 

Hétvégén az NB III Közép-csoport őszi szezonjának hivatalosan utolsó, 15. fordulóját rendezik, ám miként azt már megszokhatták a futballbarátok, idén még egy tavaszról előrehozott játéknap is vár a bajnokságban szereplő csapatokra.

A PMFC szempontjából ez azt jelenti, hogy soron következő meccsét ezúttal rendhagyó módon, november 17-én, szombaton 13:00 órakor játssza, amikor is a Kozármisleny FC-t látja vendégül.

A megszokott játéknaptól való eltérés oka, vagyis, hogy ezúttal vasárnap helyett miért éppen szombaton mérkőznek meg a csapatok, hogy a magyar labdarúgó-válogatott november 18-án fogadja Budapesten Finnország nemzeti csapatát a Nemzetek Ligája C-divizió 6., egyben utolsó fordulójában.

Emiatt aztán hétvégén szünetel az NB I-es és az NB II-es pontvadászat, viszont az NB III-ban szombaton rendezik meg az őszi idény zárómérkőzéseit.

A PMFC-Kozármisleny FC rangadó jelentőségét nem kell különösebben ecsetelni a klub szimpatizánsainak.

Mégis, a most szombati összecsapás többet jelent az eddigieknél.

Egyrészt a két együttes találkozása mindig komoly presztízzsel bír, amely még az NB II-ben gyökerezett. Másrészt az idén nyári bizonytalanság során több korábban meghatározó mecsekalajai futballista tette át székhelyét a szomszédos kék-fehérek klubcsapatához.

A PMFC és a Kozármisleny FC útjai eleinte a második vonalban keresztezték egymást.

Az összesített mérleg a pécsieknek kedvez, akik öt győzelem és két döntetlen ellenében csupán egyszer kaptak ki a kék-fehérektől az NB II-ben. Miután a Pécs visszakerült az NB I-be a két csapat évekig nem találkozott.

Volt idő, amikor a szomszédvár csapata szerepelt magasabb osztályban, így egészen tavalyig nem került sor újabb PMFC-Kozármisleny derbire.

Az NB III Közép-csoportjának 2017/2018-as idényében a PMFC mindkét mérkőzésen felülmúlta Németh Zsolt gárdáját. A Stadion utcában a több mint ezerötszáz kilátogató drukker előtt szórakoztató játékkal 3-0-ra győzedelmeskedtek a házigazdák, míg a visszavágón valamivel szorosabb meccsen, de szintén a mecsekalajaik nyertek 2-1-re.

Érdekesség, hogy a tavaly őszi meccsen duplázni tudó Wittrédi Dávid vendégként érkezik a Stadion utcába.

A felek ellentétes eredménnyel hangoltak a legutóbbi hétvégén az egymás elleni derbire.

A szombati házigazda PMFC az előző fordulóban több meghatározó játékosa hiányában is fontos, 2-1-es idegenbeli győzelmet aratott a Hódmezővásárhely FC vendégeként, így a pécsieknek sikerült elmozdulniuk a kieső zónából. Ezzel szemben az élmezőnyhöz szorosan zárkózó Kozármisleny FC meglepetésre gólnélküli döntetlent játszott a Makó FC gárdájával.

A szombati rangadó egyúttal remek alkalom lehet a PMFC-nek, hogy megszerezze végre szezonbeli első hazai győzelmét. Ahogy eddig, úgy a Kozármisleny FC ellen sem lesz egyszerű dolguk a piros-feketéknek, ám négy döntetlen, illetve két sikertelen kísérlet után a Vas László vezette mecsekaljaiak egy minden tekintetében rangos ütközeten akár győzelemmel is megörvendeztethetik a remélhetőleg szép számmal kilátogató futballbarátokat!

NB III Közép-csoport, 15. forduló
2018. november 17., szombat, 13:00
PMFC - Kozármisleny FC
Pécs, PMFC Stadion
Belépőjegy: 500 Ft.

Forrás: PMFC