Ifi Eb-győztes tinicentert igazolt a MiZo-Pécs 2010

2008. augusztus 01. péntek 16:26

Sara Krnjics személyében tehetséges, jó fizikai adottságokkal rendelkező tinicentert igazolt a MiZo-Pécs 2010 együttese - adta hírül a csapat hivatalos honlapján. A szerb centergeneráció méltó követője lehet a mindössze 17 esztendős, 193 cm magas, 89 kilós, ötös poszton bevethető játékos, akire hosszú távon számítanak.

Az ifjú újvidéki tehetség már bemutatkozott a Vojvodina színeiben az Európa Kupában is, ahol átlagosan 24,7 percet töltött a pályán, ez alatt 9,5 pont és 7,8 lepattanó fűződött a nevéhez.

Sara Krnjics a szerb utánpótlás-válogatott tagja. 2006-ban a Kassán az U16-os Eb-n 4. csapatban 9 pontos átlagot ért el. Egy évvel később, a lettországi Eb-n már 16,4 pontot szórt, 13,5 lepattanót kaparintott meg meccsenként. A magyar válogatott ellen 18 pontig és 19 lepattanóig jutott.

Még 2007-ben az U18-as szerb csapattal Európa-bajnok lett (6,5 pont-, 7,4 lepattanó-átlaggal). Az idei Eb-n, Nyitrán 12,9 pontos, 11,1 lepattanós átlagával a 6. helyezett Szerbia legjobbja volt.

Ahogy Füzy Ákos vezetőedző elmondta, a következő évadra Krnjiccsel eredetileg úgy terveztek, hogy ötödik magas emberként (Vajda, Graziane, Krivacsevics és Podrug, vagy a helyére érkező légiós mögött) részfeladatok ellátása mellett lett volna ideje beilleszkedni a MiZo-Pécs 2010-be. Ám Krivacsevics és Podrug távozása, valamint Ohlde januári érkezése az ő szereplését is előtérbe hozta.

- Krnjics 17 évesen még kiforratlan, technikailag, taktikailag, és mindenek előtt fizikailag kell felkészíteni egy euroligás csapat szintjére. Fontos feladatai lesznek magas poszton, bízunk benne, hogy sikeresen meg fogjuk oldani ezeket - tudatta vele kapcsolatos elképzeléseit a szakvezető.

- Szimpatikus, felnőttként gondolkodó, ambiciózus játékos. Láttam többek között Nyitrán az U18-as szerb válogatottban játszani, ottani teljesítménye is magáért beszél - folytatta Rózsa Gábor ügyvezető Krnics bemutatását, aki szeptembertől iskolai tanulmányait is Pécsett, az ANK-ban folytatja.

Sz. Zs., mizopecsbasketball.hu