Hosszú szállította a a magyar úszósport ezredik érmét

2019. december 07. szombat 11:50

Hosszú szállította a a magyar úszósport ezredik érmét

Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet nyert 200 méter pillangón pénteken a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Nem sokkal a futam után a 100 méter vegyesen duplázott Hosszú, aki ezzel a magyar úszósport történetének ezredik érmét szerezte. 

 

 

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 100 méter vegyesen pénteken a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A csütörtöki előfutamok során ugyan még csak a második időt úszta, az elődöntőből viszont már az első helyen jutott tovább a magyar kiválóság, akinek a 200 méter pillangó döntője után - mely során nagy hátrányt ledolgozva, óriási hajrával diadalmaskodott - nagyjából negyven perce volt a regenerációra.

Hosszú a dobogó felső fokáról a Himnusz után rögtön távozott, hiszen következett a vegyesúszás sprintszáma, ahol a háromszoros olimpiai bajnok rendkívül szoros csatában 57.36 másodperces idővel védte meg címét.

A 30 éves Hosszú a magyar úszósport történetének 1000. érmét szerezte felnőtt- és utánpótlás-világversenyeket együttvéve, s ez volt pályafutása 19. elsősége a 25 méteres kontinensviadalokon, amivel beérte az örökrangsor élén Cseh Lászlót.

Péntek este Lobanovszkij Maxim bronzérmet nyert 50 méter gyorson.

Az Eb szerdai nyitónapján Hosszú aranyat, Jakabos ezüstöt szerzett 400 méter vegyesen.

 

MTI