Hétvégén indul a Téli Műfüves Nagypályás Bajnokság

2018. január 11. csütörtök 11:30

Hétvégén indul a Téli Műfüves Nagypályás Bajnokság

A bajnokságot öt helyszínen (Szentlőrinc, Mohács, Kozármisleny, PVSK és PMFC pálya) 56 csapat részvételével szervezi az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság. 

Tájékoztatjuk a csapatokat a legfontosabb tudnivalókról:

Játékjogosultság:
A csapatokban csak érvényes játékengedéllyel és érvényes sportorvosi igazolással rendelkező játékosok szerepelhetnek, amit a mérkőzés előtt a játékvezetők ellenőriznek!

A mérkőzéseken csak olyan labdarúgó léphet pályára, aki a mérkőzés lejátszásának napján a 15. életévét betöltötte.

Egy találkozón maximum 4 fő próbajátékos szerepeltetésére van lehetőség, akinek szintén kell érvényes játékengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkeznie. Egy játékos - próbajátékosként - az egész torna folyamán csak egy csapatban léphet pályára.

Külföldről hazatérő labdarúgó csak az esetben léphet pályára a bajnokság mérkőzésein, amennyiben rendelkezik érvényes magyarországi versenyengedéllyel!

Azok a labdarúgók, akiknek bajnoki és/vagy kupamérkőzésre szóló eltiltásuk még nem járt le szerepelhetnek. Nem léphet viszont pályára az, akiknek az időre (hónap, év) szóló eltiltása még érvényben van.

Jegyzőkönyv:
A mérkőzéseken digitális jegyzőkönyv használata kötelező. A csapatok kizárólag azokat a labdarúgókat tudják az IFA rendszerben az összeállításba felrögzíteni, akik - Labdarúgás szakágban - a klub igazolt, versenyengedéllyel rendelkező játékosai.

A próbajátékosként szereplő labdarúgó érvényes versenyigazolvánnyal és sportorvosi engedéllyel szerepelhet, személyéről a játékvezetőt informálni kell, aki a jegyzőkönyv játékvezetői jelentés részében rögzíti a próbajátékos nevét, MLSZ azonosítóját, mezszámát, valamint azt, hogy kezdő- vagy cserejátékosként lépett pályára, illetve a vele kapcsolatos mérkőzés eseményeket (gól, sárga lap, piros lap, csere). Ebből következően a próbajátékossal kapcsolatos adatok az MLSZ adatbankban nem látszanak, csak a mérkőzés jegyzőkönyvében szerepelnek!

A mérkőzések rendezésével kapcsolatos tudnivalók:
A sportszervezetek (úgy a hazai, mint a vendég) felelősséggel tartoznak a labdarúgóik, sportszakembereik, tagjaik, szurkolóik és minden egyéb a mérkőzésen a sportszervezet felkérésére feladatot ellátó személyek viselkedéséért.

Rendezők biztosítása: A csapatok saját mérkőzéseikre 2-2 fő rendezőt kötelesek biztosítani, akiknek megkülönböztető öltözéket (mellényt) kell viselniük.

Játékidő:
A csoportmérkőzéseken 2 x 40 perc. A helyosztókon - amennyiben ún. minitorna kerül megrendezésre: 1 x 40 perc.

Sárga-és piros lapok:
A torna során begyűjtött 3. sárga lapos figyelmeztetés után, a soron következő mérkőzésen a labdarúgó nem szerepelhet!

A sárga- és piros lapos büntetések nem törlődnek, az egész tornára érvényesek.

Piros lapos kiállítás egész mérkőzésre szól, a kiállított játékos a következő mérkőzésen nem szerepelhet. A következő héten a fegyelmi bizottság dönt határozatban a játékos eltiltásával és mértékével kapcsolatban.

Csere:
A mérkőzésre benevezhető 7 cserejátékosból mind a 7 fő többszöri cserével cserélhető.
A mérkőzésen egy csapatban a maximális csereszám 12 lehet.

Egyebek:
A mérkőzésen - az MLSZ Baranya megyei Játékvezetői Bizottságával történt egyeztetés alapján - 1 (egy) játékvezető működik közre, asszisztensek nélkül.
A csapat első ki nem állásakor a mérkőzés 3 pontja 3-0-s gólkülönbséggel a vétlen csapat javára kerül jóváírása. A második ki nem állás után a csapat a bajnokságból kizárásra kerül!

A mérkőzés kezdési idejére vonatkozóan várakozás idő nincs.

Forrás: BMLSZ