Három szakasz után vezetett a Szauer - Rácz páros a Baranya Kupán

2019. július 28. vasárnap 22:15

Három szakasz után vezetett a Szauer - Rácz páros a Baranya Kupán

Szauer Gergő és Rácz Laci éles körülmények között először próbálhatta ki a nemzeti ralibajnokságok legfelső szintjének számító R5-ös Skoda Fabiát, a 2019-es Baranya Kupán. 

 

A néhány kilométeres csütörtöki tesztet követően, ahol a Topp Cars csapata beállította az autót, kezdődhetett a verseny.

Pénteken egy prológ Komló belvárosában és kettő darab gyorsasági szakasz várta Gergőéket Pécs-Vasas és Hosszúhetény között. Szombaton  háromféle, összesen 11 darab technikás, rendkívül tempós pályán kellett helyt állnia a Szauer-Rácz párosnak.

Az időjárás nem volt kíméletes a mezőnnyel, hol szakadó esőben, hol száraz pályán kellett versenyezni.

Gergő és Laci vezették a versenyt három szakaszt követően, azonban a negyedik, hetvehelyi gyorsaságin egy tempós, jobbos kanyarban lesodródtak az útról, majd az autó bal hátulja kőkorlátnak ütközött. Az autó bal oldala és a hátsó futómű sérüléseinek következtében nem tudták folytatni a versenyt.

A kiesés ellenére mindenképp biztató eredmény, hogy a balesetig mindhárom szakaszt megnyerték, mindössze néhány kilométeres összeszokást követően.

A következő versenyre visszaülnek az idén megszokott technikába, a Peugeot 208 R2 autóba, hogy szintén hazai pályán, a Mecsek Ralin próbáljanak minél több értékes pontot szerezni."

 

EQM - Fotó: Hompola Miklós Péter