Három lépésre az aranytól: Szekszárdon játszik a PMFC

2018. május 19. szombat 12:14

Három lépésre az aranytól: Szekszárdon játszik a PMFC

A listavezető, bajnokesélyes PMFC labdarúgócsapata az NB III Közép-csoport 28. fordulójában a jelenleg a nyolcadik helyen álló Szekszárdi UFC vendégeként lép pályára szombaton 17:30-kor. A Márton Gábor vezette piros-feketéket még három mérkőzés választja el a remélt aranyéremtől, így a feljutástól. 

Május 19-én újabb lépéssel kerülhetnek közelebb céljukhoz a mecsekaljaiak, ám nem lesz könnyű dolguk a tolnai sárga-feketék otthonában.

A házigazda szekszárdiak eddigi mérlege kilenc győzelem, nyolc döntetlen és tíz vereség. Harminckét rúgott góljuk mellett harmincnyolc kapott találat szerepel. Kvanduk János legénysége hazai környezetben tizenhárom bajnokit játszott le az idei szezonban, ezek során hétszer nyertek, négy esetben megosztoztak a pontokon aktuális riválisukkal, és csak kétszer fordult velük elő, hogy kudarcot vallottak saját közönségük előtt. Ezek során összesen tizenhét találatot jegyeztek, míg a saját hálójukat tizenegyszer zörgették meg.

A két csapat között egyébként ez lesz a negyedik erőpróba a harmadosztályban, ebből eddig egyszer maradt alul a PMFC, a másik két találkozót viszont sikerrel vették a pécsiek. Tavaly 2-1-re nyert a baranyai együttes Szekszárdon, mígnem az idei szezon őszi felében kiütéses, 7-0-s sikerrel küldték haza ellenlábasukat a Stadion utcából. Utóbbi valószínűleg elég nagy csapásként érhette a Tolna megyeieket, akik most önbecsülésük helyreállítása érdekében lépnek majd pályára a PMFC ellen. A piros-feketékre várhatóan egy mindenre elszánt, harcos Szekszárd vár szombaton.

Ezek alapján egy igazán pikáns találkozóra van kilátás, amelyen remélhetőleg igazi futballhangulat lesz. 

A május 19-én, 17:30-kor kezdődő Szekszárdi UFC - PMFC meccsre a belépő ára egységesen 500 Forint, amit majd a helyszínen lehet megvásárolni. Tizennégy éves kor alatt a belépés díjtalan.

Forrás: PMFC