Hajrá Pécs, hajrá foci! Legendákkal emlékeztek a legnagyobb sikerre a Kodályban

2018. november 10. szombat 21:52

Hajrá Pécs, hajrá foci! Legendákkal emlékeztek a legnagyobb sikerre a Kodályban

Negyvennyolc évvel ezelőtt  verte meg a Pécsi Dózsa a Newcastle Unitedet, ami a pécsi foci legnagyobb sikere volt. Az évforduló 2016 óta a Pécsi Labdarúgás Napja, a Kodály Központban rendezett gálaestre a klub legendás játékosai, edzői is hivatalosak voltak.


A Pécsi Dózsa anno az Európai Városok Kupájában (EVK) előbb a román CS Universitatea Craiovát ütötte ki, majd érkezett az angol Newcastle United FC.

A pécsiek az első idegenbeli meccsen kikaptak, de az 1970. november 4-én, több mint 20 ezer néző előtt rendezett visszavágón 2-0-ra nyertek a rendes játékidőben. A gól nélküli hosszabbítás után a 11-es párbajban is jobbak voltak a mecsekaljai fiúk, és kiharcolták a továbbjutást. Ezután a Juventus következett, ám az olasz klubbal szemben elvérzett a pécsi csapat.

 

 

A Newcastle elleni siker apropóján idén harmadik alkalommal ünnepelték meg hivatalosan is Pécs futballsikereit, korábbi neves játékosait.

Az emléknap ötlete, amelyet a Pécsi Dózsa Newcastle United felett aratott győzelmének és kupatovábbjutásának évfordulójára tűztek ki, dr. Páva Zsolt polgármestertől származott.

A Kodály Központban szombaton este tartott gálaestre hivatalos volt mások mellett Dunai János és Mészáros Ferenc.

M. B. - Fotó: Laufer László