Grassroots C edzőképző tanfolyami vizsgát tartottak

2018. március 02. péntek 15:30

Grassroots C edzőképző tanfolyami vizsgát tartottak

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots „C" labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott Kozármislenyben.  

A Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete - a 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá nem tartozó iskolarendszeren kívül szervezett - MLSZ Grassroots „C" labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott Kozármislenyben. Tanfolyam célja: naprakész ismeretanyaghoz juttassa a gyermekekkel foglalkozó és a tömegsport területén tevékenykedő edzőket.

A tanfolyam során a hallgatók az életkori sajátosságokra épülő sportági ismeretek mellett elsajátítják a gyermekek sportolásával összefüggő szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt az érintett korosztályok játékosai között. Jártasságot szereznek a gyermekek sportolásával, labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében a 6 - 19 éves korosztályok részére.

A 2017. szeptember 11.-én kezdődött tanfolyamra 25 fő nyert felvételt. Sajnos 1 fő idő előtt abbahagyta különböző okok miatt. A hallgatók nyolc tanfolyami napot töltöttek együtt két - három hetente, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátították el a tananyagot. A központi elméleti vizsgára 2018. február 17.-én (Székesfehérváron) került sor online teszt formájában.

A 24 fő hallgatóból 20 főnek sikerült az elméleti vizsga, akikre a hétfői napon (febr. 26.-án) a gyakorlati vizsga várt Kozármislenyben kiegészülve egy tavalyi pótvizsgázó hallgatóval. A gyakorlati vizsga Sárközi István és Kiss Baranyi Sándor Instruktor Urak "felügyelete alatt zajlott".

Délelőtt 09:00 órától az U7 és U11 korosztály várt a vizsgázók egyik felére, míg 10:30 órától az U11 és U13 korosztály jelent meg és "segítették" a hallgatókat. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a nagyobb korosztályok (U11 és U13) és vizsgázóik számára, hóesés és mínusz fokok várták őket. Külön kiemelném a srácok kitartását, hogy a csontig hatoló hidegben is rendkívül fegyelmezetten hajtották végre a vizsgázók "parancsait".

21 fő mondhatja el magáról 2018-ban Baranyában, hogy Grassroots "C" labdarúgó edzői végzettséget szerzett (mindenkinek sikerült a gyakorlati vizsga). Azon hallgatók, akiknek az elméleti vizsgája nem sikerült, a későbbiekben természetesen lehetőséget kapnak a javításra idén júniusban. A tervek szerint a tavasz folyamán, ünnepélyes keretek között megrendezett oklevélátadón kapják meg a végzett hallgatók diplomájukat Telkiben.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásának helyszínét a Kozármisleny FC biztosította. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a kozármislenyi vezetőségnek és munkatársainak. Külön kiemelném Gulyás Gergely segítségét, aki minden kérésünket maximálisan teljesítette a tanfolyam lebonyolításával kapcsolatban.

A gyakorlati oktatásokra és vizsgára a gyerekeket a Kozármisleny FC korosztályos csapatai biztosították. Megemlíteném még a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános iskola Igazgató nőjének - Varga Évának - rendkívül korrekt hozzáállását, aki minden esetben hozzájárult, hogy a gyerekek akár délelőtt, vagy délután megjelenhessenek a gyakorlati foglalkozásokon.

Forrás: MLSZ.hu