Ezekkel a csapatokkal játszik a válogatott az Eb-részvételért

2022. október 09. vasárnap 13:33

Ezekkel a csapatokkal játszik a válogatott az Eb-részvételért

A magyar válogatottat Szerbiával, Montenegróval, Bulgáriával és Litvániában sorsolták egy selejtezőcsoportba (a G jelűbe) a 2024-es Németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének frankfurti sorsolásán, vasárnap - írja a Nemzeti Sport Online.


Magyarország története során először várhatta az első kalapból az Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását, így nem mindennapi eseménynek lehettünk szemtanúi. A sorsolás délben vette kezdetét Frankfurtban, a Festhalléban, egy német énekesnő, Lena produkciójával. A sorsolási folyamatban két korábbi olasz, valamint két egykori német válogatott klasszis segédkezett: Demetrio Alebrtini, Gianluca Zambrotta, Jürgen Klinsmann és Karl-Heinz Riedle.

A magyar válogatott céduláját Zambrotta húzta ki, a G-csoportba, ezzel eldőlt, hogy 5 fős selejtezőcsoportja lesz a mieinknek. Végül Szerbiát, Montenegrót, Bulgáriát és Litvániát sorsolták mellénk. Nem állítható tehát, hogy a lehető legkönnyebb csoportba került Magyarország, de a többi csoportot elnézve járhatott volna sokkal rosszabbul is csapatunk.

A legerősebbnek talán a B és a C jelű csoport tűnik: előbbiben Hollandia, Franciaország, Írország, Görögország és Gibraltár szerepel, utóbbiban Olaszország, Anglia, Ukrajna, Észak-Macedónia és Málta. Mint ismert, Németország egyik kalapban sem szerepelt, hiszen rendezőként biztosan ott lesz a 2024-es kontinenstornán - olvasható az NSO.hu oldalon.

Forrás: nso.hu