Elutasította a PMFC kérelmét az MLSZ, lesz meccs vasárnap

2022. január 27. csütörtök 08:45

Elutasította a PMFC kérelmét az MLSZ, lesz meccs vasárnap

A vasárnap 13:00 órára kiírt PMFC - Szentlőrinc mérkőzés kapcsán a klub vezetősége a Szentlőrinccel történt közös megállapodás értelmében halasztási kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsághoz, annak okán, hogy a játékosok és stábtagok közül többen az elmúlt hetekben elkapták a koronavírusos megbetegedést.

 

Az MLSZ döntéshozói nem járultak hozzá a bajnoki találkozó elhalasztásához.

 

Ez azt jelenti, hogy az eredeti időpontban, vagyis január 30-án, vasárnap 13:00 órakor fogadják itthon a Szentlőrinc gárdáját.

A történtekkel kapcsolatban Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója nyilatkozott:

- Az őszi utolsó öt fordulóban a csapat fele Covid megbetegedés miatt kiesett, akkor az ismert szabályzat miatt nem kérvényeztük a mérkőzések elhalasztását, ugyanis december végéig, vagy a felkészülési időszak alatt kellett volna lejátszani az elmaradt mérkőzéseket. Ez utóbbit szakmaiatlannak ítéltük meg. Nem szerettük volna hasonlóan kezdeni a tavaszi szezont. Mindezek ellenére sajnos az idei szezonkezdet is sérülésekkel és Covid megbetegedésekkel indul. A kialakult helyzetben az orvosi stáb javasolta az első mérkőzés halasztását. Természetesen elfogadjuk az MLSZ döntését. Két stábtag és három játékos már visszaállhatott a munkába, de ők sem lesznek optimális állapotban, a vissza nem tért játékosok közül négyen biztosan nem állnak a szakmai stáb rendelkezésére a hétvégén, három játékosról pedig az egészségügyi stáb a megfelelő protokoll elvégzése után hoz döntést a következő napokban. A PMFC részéről az ügyet lezártnak tekintjük, lehetőségeinkhez mérten készülünk a bajnoki mérkőzésre és ezúton is köszönjük a Szentlőrinc hozzáállását - hangsúlyozta honlapunknak Kulcsár Árpád.

Forrás: PMFC