Elképzelhető, hogy Budapest adhat otthont az Eb-döntőnek is

2021. június 18. péntek 18:30

Elképzelhető, hogy Budapest adhat otthont az Eb-döntőnek is

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteki közlése szerint készenléti terv van arra az esetre, ha a londoni Wembley Stadionban nem lehetne megrendezni a részben Budapesten zajló Eb július 11-i fináléját, melynek brit sajtóértesülés szerint szükség esetén a Puskás Aréna adhatna otthont. 

 

 

A brit kormány egyelőre nem vonta vissza a koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozásokat, valamint a tíznapos kötelező karantént, így a kontinenstorna szervezői tárgyalásokat kezdeményeztek a szigetország vezetőivel.

„Mindig van készenléti tervünk, de egyelőre bízunk abban, hogy az Európa-bajnokság utolsó hetében sorra kerülő mérkőzéseket London meg tudja rendezni "- írta közleményében az UEFA.

A The Times című brit napilap pénteken azt írta, az UEFA a döntő alternatív helyszíneként Budapestet tekinti, ha a korlátozások érvényben maradnak és a londoni Wembley Stadionba nem tudnak bemenni a külföldről érkező drukkerek.

Az eredeti tervek szerint az Eb két elődöntőjét, valamint a finálét rendeznék az angol fővárosban. „A magyar szervezők a hátralévő három budapesti mérkőzésre koncentrálnak. Ugyanakkor a magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont" - mondta a Reuters brit hírügynökségnek az MLSZ szóvivője.

A magyar főváros az elmúlt idényben nem egyszer szolgált vészmegoldásként, a Puskás Arénában rendezték szeptemberben az európai szuperkupáért kiírt találkozót, valamint több Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzést is.

Budapest eredetileg három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő rendezési jogát kapta meg, míg Londonban a végjáték előtt három csoportmérkőzésre került, illetve kerül sor, majd még két nyolcaddöntőnek is házigazdája lesz.

MTI