Elhozta Kozármislenyből a három pontot a PMFC

2019. augusztus 12. hétfő 08:58

Elhozta Kozármislenyből a három pontot a PMFC

Továbbra is hibátlan a PMFC mérlege, amely vasárnap hátrányból fordítva aratott 2-1-es győzelmet Kozármislenyben. 

 

 

Szezonbeli második bajnoki mérkőzését is megnyerte a PMFC, amely az NB III Közép-csoport 2. fordulójában a HR-Rent Kozármisleny vendégeként lépett pályára. 

A baranyai derbire szinte teljesen megteltek a lelátók, így hamisítatlan futballhangulat fogadta a két szomszédvár együttesének összecsapását.  

Nagyon úgy tűnt, hogy a házigazdáknak nem lesz sok esélyük a győzelemre, mert a piros-feketék sokkal többet birtokolta a labdát, amelyből rendre veszélyes támadásokat vezetettek.

Gyakorlatilag felborult a pálya, mégis a hazaiak értek el gólt első lehetőségükből.

 

A 28. percben egy ártatlannak tűnő baloldali szabadrúgást Kónya Kornél ívelt be középre, a védőjét megelőző Turi II. Tamás pedig némi szerencsével ugyan, de a kapunk jobb oldalába fejelte a labdát, megszerezve ezzel a mislenyi vezetést, 1-0.

A félidő hátralévő részében több lehetősége is adódott az egyenlítésre, ám a szünetet jelző sípszóig nem sikerült gólra váltani a helyzeteket. Nem úgy, mint a második félidő első percében, amikor is egyszerre ugrott fel minden pécsi drukker.

A 46. minutumban egy balról beívelt labda az ötösnél Kónya Dávid elé pattant. A szünetben becserélt támadó pedig első labdaérintéséből gólt szerzett, ugyanis közelről kíméletlenül a háló közepébe vágta ballal a játékszert, 1-1.

 

Pár perccel később ráadásul emberelőnyben kerülte a vendégek, mert a 49. percben Molnár Attila játékvezető piros lappal kiállította a hazaiak kapusát, Ipacs Pétert, aki a tizenhatoson kívül buktatta szabálytalanul Sági Milánt.

A 72. percben Grabant Bence tört kapura szép cselekkel a hazai védők óriási bánatára, majd középre gurított Tihanyi Olivérnek, aki tolt egyet a labdán, végül magabiztosan a kapu jobb alsó sarkába helyezte, 1-2. A három pont bebiztosításához kellett még egy óriási védés is, amit Kovács Benedek mutatott be.

 

Folytatás hazai pályán, ugyanis augusztus 18-án, vasárnap 17:00 órakor a Taksony SE gárdáját fogadjuk a Stadion utcában.

NB III Közép-csoport, 2. forduló
Kozármislenyi Stadion, 1000 néző. Vezette: Molnár Attila.

HR-Rent Kozármisleny - PMFC 1-2 (1-0)
Gsz.: Turi II. (28.), ill. Kónya D. (46.), Tihanyi (72.)
Piros lap: Ipacs

HR-Rent Kozármisleny: Ipacs - Kónya K. (Csernik, 72.), Kocsis, Füredi, Turi II. - Fenyvesi, Rácz - Bodor (Somogyi, 50.), Horvát, Tóth M. - Turi I. (Dalipi, 83.). Vezetőedző: Pókos Csaba.

PMFC: Kovács - Sági, Rácz, Gajág, Németh - Szabó (Kónya D., 46.), Futó (Nikic, 63.), Bohata, Grabant - Koller (Tihanyi, 46.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Forrás: PMFC