Elek Ákos is csatlakozott a PMFC szakmai stábjához

2022. július 13. szerda 11:00

Elek Ákos is csatlakozott a PMFC szakmai stábjához

Korábbi válogatott játékossal erősödik a PMFC szakmai stábja - Elek Ákos tanácsadóként segíti a csapatot. 

 

 

Immár a klub kötelékében dolgozik a 33 esztendős Elek Ákos, aki idén nyáron vonult vissza a profi labdarúgástól.

A korábbi 48-szoros válogatott középpályás tagja volt a Videoton első bajnokcsapatának, kisebb megszakításokkal évekig erősítette a DVTK-t, légióskodott a török Trabzonspornál, a kínai Csangcsun Jatajnál, valamint a kazah FC Kajratnál. Szerepelt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon, miközben már komoly sportvezetői ambíciói voltak, hiszen fiatalon eltökélté vált a jövőjét illető folytatással kapcsolatban.

- Tudatosan készültem a labdarúgás utáni életemre. Már a húszas éveimben megfogalmazódott bennem, hogy a futball után nem az edzősködés, hanem a sportvezetői vonal foglalkoztat - mondta Elek Ákos. - Külföldi klubjaimnál, valamint a magyar válogatottnál is figyeltem a menedzsment működését. Több sportigazgatóval a mai napig tartom a kapcsolatot. A sportág iránti szenvedélyem és motivációm nem múlt el, végül idén nyáron jött el a pillanat, hogy a pályán már nem, sokkal inkább a háttérből szeretnék segíteni, mert nagy ambícióim vannak vezetőként.

 

Elek Ákos örömét fejezte ki, hogy céljai eléréséhez bizalmat és lehetőséget kapott a PMFC-től, amelyet szakmai tanácsakódként segít a továbbiakban.

- Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál számítanak rám és kíváncsiak a véleményemre - tekintett előre Elek Ákos - Több beszélgetésen már  a tulajdonos úrral, akivel hasonlóak az elképzeléseink a futballról. Végső célom, hogy sportigazgató legyek, amit ugyanolyan tudatosan szeretnék felépíteni, mint tettem azt játékos karrieremmel. Attól még, hogy labdarúgóként elértem valamit, nem jár alanyi jogon a tudás, folyamatosan képezni akarom magam. Az első egy év a tanulásról, valamint a tapasztalatszerzésről szól.

Forrás: PMFC - Fotó: Kurdi József/pmfc.hu