Edzőképzés: húszan tettek sikeres vizsgát Baranyában

2018. június 24. vasárnap 15:08

Edzőképzés: húszan tettek sikeres vizsgát Baranyában

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete Amatőr „C" labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott szervezett, Baranyában húszan tettek sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát a napokban. Utóbbira Mohácson került sor. 


A tanfolyam célja az volt, hogy naprakész ismeretanyaghoz juttassa az alsóbb osztályú csapatoknál dolgozó edzőket, megismertesse az edzőket az amatőr labdarúgás céljaival és feladataival, a játék eszközeivel (edzések és mérkőzések), valamint a speciális elvek és lehetőségek mentén szerveződött közösségek szórakoztatásának, foglalkoztatásának és közösség építésének feladataival.

A tanfolyam során a hallgatók elsajátíthatták az amatőr felnőtt játékosok sportolásával kapcsolatos szervezési, edzéselméleti, egészség biztosítási, módszertani és sportági ismereteket. A hallgatók elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt, jártasságot szerezhettek a labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos legfrissebb online dokumentációk elkészítésében.

A tanfolyamot sikerrel zárók tanúsítványt kapnak, ami a megyei I-II-III-IV osztályú felnőtt labdarúgó-csapatoknál jogosít edzői munkavégzésre.

A Baranya - Tolna - Somogy megyében összesen 24 fő jelentkezett a tanfolyamra, így összevonva Kozármislenyben került lebonyolításra március 26-ai kezdéssel. A központi elméleti vizsgára 2018. június 10.-én Székesfehérváron került sor online teszt formájában. A 24 fő hallgatóból 22 főnek sikerült az elméleti vizsga, rájuk a gyakorlati vizsga várt még Mohácson.

A 22 fő gyakorlati vizsgázó közül két főnek sajnos pótvizsgáznia kell majd, amelyet még idén megtehetnek.

Forrás: baranya.mlsz.hu