Dzsudzsák Balázsnak megköszönték az arabok

2020. február 04. kedd 09:20

Dzsudzsák Balázsnak megköszönték az arabok

Az al-Ittihad Kalba az Instagram-oldalára kitett bejegyzésben hálálkodik Dzsudzsák Balázsnak, aki 2018 óta az egyesült arab emírségekbeli klub játékosa. Dzsudzsákot a korábban a holland utánpótlás-válogatottakban is pályára lépő, a Vitesse-től átigazolt Navarone Foor szerződtetéséért „áldozhatták" be.

 

Konkrétumot nem ír a klub a bejegyzésben, de sejthető, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya elhagyja a klubot, amelyhez nyárig szerződés köti.

Dzsudzsák menedzsere, Vörösbaranyi József néhány nappal ezelőtt azt mondta, a klub kezdeményezte szerződés meghosszabbítását, s a magyar játékos jól érzi magát Kalba városában.

„Természetesen már nem topcsapatokból és topligákból, de elképzelhető a váltás" - hagyta nyitva a kaput az ügynök, miközben leszögezte, nem Európából jöttek a megkeresések.

A klubnál ez a gesztus gyakorlat, január 30-án hasonló köszönetnyilvánítással fordult Dzsudzsák jordániai csapattársához, akit másnap bemutattak új klubjánál.

Szintén Dzsudzsák távozását erősíti meg az albayan.ae nevű emírségekbeli portál híre is, amely szerint a ma bejelentett, a holland Vitesse-től érkező szélső, Navarone Foor konkrétan a magyar játékos helyét veszi át a keretben.

Az arab élvonalban korlátozott számú légióst foglalkoztathatnak csak a klubok, Foor regisztrálásához pedig el kellett engednie valakit az al-Ittihad Kalbának. A klub a cikk szerint Dzsudzsák szerződését bontotta fel, hogy helyet csináljon a 27 éves korábbi holland utánpótlás-válogatottnak.

Forrás: Nemzeti Sport