Dráma a hosszabbításban: gigászi küzdelemben maradt alul a Pécs

2011. április 22. péntek 19:16

Frissítve: 2011. április 22. péntek 21:42

Dráma a hosszabbításban: gigászi küzdelemben maradt alul a Pécs

Óriási küzdelmet hozott a bajnoki finálé mindent eldöntő, ötödik mérkőzése péntek este a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A zsúfolásig megtelt pécsi arénában fantasztikus hangulatú találkozón végig fej-fej mellett haladt a két együttes, bár a meccs nagyobb részében Hontiéknál volt az előny. A két csapatnak ötmeccsnyi idő sem volt elég ahhoz, hogy döntsenek az érmek sorsáról, így végül hosszabbítás után dőlt el a bajnoki cím - a szerencsésebb Sopron javára. A Pécs 2010 tehát ezüstérmet szerzett a női kosárlabda bajnokság 2010/2011-es szezonjában. A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek Iványiék!


Pécs 2010 - MKB Euroleasing Sopron 79-83 (17-20, 19-18, 21-23, 15-11, 7-11)

Lauber Dezső Sportcsarnok, 4000 néző.
V.: Hartyáni, Győrffy, Király

Pécs 2010: Iványi 11/6, Fegyverneky 9/3, Quigley 21/9, Nagy-Bujdosó 5, Griffin 22. Csere: Raksányi, Sarok 5/3, Horváth, Krnjic 6, Keller, Palusna. Vezetőedző: Zseljko Djokics

Sopron: Honti 8, Holt 24/6, Coleman 17/6, Krivacsevics 8, Tamane 12. Csere: Varga 2, Fűrész, Horti 4, Németh 8, Licskai. Vezetőedző: Székely Norbert


KÉT HELYEN CSAPOLTÁK A SÖRT

Hatalmas volt az érdeklődés a meccs iránt, amit az is mutatott, hogy a küzdőtér közvetlen közelében lévő lelátót is átalakították az eredményjelző alatt, hogy még többen férjenek be - ráadásul a déli büfében is két helyen csapolták a sört, a szokásos egy töltőállomás helyett.

Jöttek soproni szurkolók is, a legutóbbi pécsi összecsapáshoz képest többen, mintegy százötvenen. Hogy a két csapat drukkerhada legfeljebb verbálisan csapjon össze, arról a sportcsarnok mellett állomásozó tucatnyi rendőr és a nagy számú rendezői gárda volt hivatott gondoskodni.

Zseljko Djokics, a Pécs 2010 vezetőedzője szerint, akit közvetlenül a meccs előtt kérdeztünk, a csapat - bár rendkívül fáradt - motivált, és szeretnék a lányok az idei fantasztikus teljesítményüket bajnoki arannyal megkoronázni. Még úgy is - tette hozzá -, hogy "a Sopron papíron erősebb".

AKI HOSSZABBÍTÁSRA TIPPELT, 12-SZERES PÉNZT KAPOTT

Djokics szavainak némileg ellentmondott, hogy a Tippmixen a Pécs győzelméért fizettek kevesebbet, a feltett pénz 1,6-szorosát. Hontiék szorzója 2,26 volt, de azok, akik eltalálták, hogy döntetlen lesz az állás negyven percnyi játék után, tizenkétszeres pénzt vihettek haza.

A találkozó kedvéért a pécsiek kabalája, Panda is újított és egy "Hajrá Pécs" feliratú sálat kötött a fejére - ha valaki nem tudta volna, kinek szurkol a mackó.

„Mindent bele!" - zúgott a pécsi csarnok a meccs kezdetén, amely a hőmérséklet és a hangulat miatt is igazán felforrósodott péntek este. Azt első negyed kezdetén hol egyik, hol másik csapat vezetett, a hetedik percben azonban öt ponttal meglépett a Sopron. Nem tudni, hogy a csarnok egyetlen, vuvuzelával felszerelt szurkolójának köszönhetően-e, de egy percen belül egyenlített a Pécs 2010.

Az első játékrész 20-17-es soproni vezetéssel zárult.

TVRTKO SZERINT NYER A PÉCS, MÁRTON GÁBOR ÓVATOS

Kemény csata folyt a pályán, előbb Raksányi tarolta le Németh Bernadettet, majd Fegyverneky is beleszaladt a védekező ellenfélbe. A nagy izgalmakat a pálya melletti székek sem bírták - egy soproni szurkoló szó szerint felborult.

Az utolsó másodpercekben dobott Quigley-triplával 36-38 volt az állás a szünetben. Székely Norbert első útja a bírókhoz vezetett, mondani sem kell, reklamálni.

Vujity Tvrtko televíziós riporter úgy nyilatkozott munkatársunknak, a Pécs győzni fog ma este:

- Feleségem, Zsolnay Gyöngyi, aki most a Sport Klub elfogulatlan szakkommentátora, legalábbis ezt mondta, én pedig hiszek neki - mondta.

Márton Gábor, a pécsi focicsapat egykori kapitánya - jelenleg a mislenyi csapat vezetőedzője - viszont nem akart jóslásokba bocsátkozni a szünetben.

- Zavaró, hogy a meccs nagyobb részében a Sopron vezet - fogalmazott.

A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ: KLIKK A FOTÓRA!



DRÁMA A HOSSZABBÍTÁSBAN

Elkezdődött a második félidő, s nem volt olyan szurkoló a harmadik negyedben, aki csendben nézte volna a mérkőzést. A gigászi küzdelem folytatódott, a Sopron a játékrész közepén meglépett hat ponttal, de a Pécs ismét visszahozta a meccset - Sarok hármasánál pedig robbant a csarnok, egy ponttal ismét a pécsi lányok vezettek!

Elérkezett az idei bajnokság utolsó tíz perce- legalábbis hihettük. 

A játékrészt ismét a vendégek kezdték jobban, de három perccel a vége előtt egyenlített a Pécs. Innentől kezdve már állva szurkolt a mintegy négyezer néző. A pécsi lányokat pedig láthatóan feldobta a fantasztikus hangulat, negyven percnyi játék után 72-72 volt a meccs állása, így jöhet a hosszabbítás - a ráadás drámáját viszont jobban bírta idegileg a Sopron, így az idei Magyar Kupa után a bajnoki aranyérem is hozzájuk került.

Zseljko Djokics: - Mindkét csapatot megilleti a gratuláció. A Sopron megérdemelten nyert, sajnos ma este a szerencse sem volt velünk.

Székely Norbert: - Sok nehézségen mentünk át az idényben, de - ahogy a mostani meccsen is számtalanszor -, mindig meg tudtunk újulni.

A LÁNYOKNÁL A VÉGÉN ELTÖRÖTT A MÉCSES

Az érmeket átadó hölgy csak úgy kommentálta a történteket: "mindjárt elsírom magam". Zsolnay Gyöngyinél és a Pécs jelenlegi játékosainál viszont el is tört a mécses. A soproniak ünneplése után viszonylag hamar kiürült a csarnok, csak nagyjából száz-kétszáz szurkoló sörözött és beszélgetett az épület előtt a meccs vége után egy órával.

Képünkön Kelsey Griffin dob kosárra.

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva