Dragana Sztankovics a PEAC-Pécshez szerződött

2015. augusztus 25. kedd 10:10

Újabb játékossal bővült a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának kerete: a mindössze húszéves, a kontinens egyik legnagyobb tehetségének tartott center, Dragana Sztankovics is Roberto Hernandez együtteséhez igazolt. 

A szerb kosaras ugyan még egy évig a bajnoki címvédő soproniaké lett volna, ám a klub által kiadott közlemény szerint nem ment át az orvosi teszteken, így nem léptették életbe a szerződését a következő szezonra. Ezt követően előbb augusztusban Szerbiában, majd a napokban a szerződéskötést megelőzően Magyarországon is átesett az ilyenkor szokásos vizsgálatokon, amelyek után megállapodott a PEAC-Péccsel a közös folytatásról.

- Sztankoviccsal a kapcsolatunk nem újkeletű, hiszen az Adria-liga-részvételünk idején már felfigyeltünk rá - árulta el Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. - Az első magyarországi éve előtt három napig teszteltük és szerettük volna szerződtetni, de akkor a Sopron erősebb ajánlata miatt nem minket választott. Nagyon örülünk annak, hogy legalább most csatlakozott a csapatunkhoz. Nálunk is ugyanúgy a tízes mezben fog játszani, ahogy legutóbbi klubjában.

Már draftolták

A 195 centiméter magas Sztankovics a szerb korosztályos válogatottak meghatározó egyénisége. Két éve, 2013-ban igazolt Sopronba, első szezonjában 8,2 perc játéklehetőséget kapott, 3 pontot és 2,6 lepattanót átlagolt a magyar bajnokságban, az Euroligában pedig 12,9 perc alatt 2,7 pont és 3,5 lepattanó fűződött a nevéhez. A tavalyi idényben többet játszott és jobb mutatókat is hozott: a bajnokságban 16 perc alatt 9,8 pontot és 5,1 lepattanót termelt, az Európa Kupában 19,1 perc alatt 9,4 pontig és 6,3 lepattanóig jutott.
A remek mentalitású centert tavasszal draftolta a WNBA-s San Antonio Stars a 30. helyen, amely az első nagy lépés az amerikai karrierlehetőségében. Nyáron Szerbia U20-as válogatottjának volt meghatározó tagja, 16,3 ponttal és 10,3 lepattanóval zárta az Európa-bajnokságot, amivel a kontinenstorna harmadik legjobb pontdobója lett. 

A PEAC-Pécs külső és belső sora immár komplett. Mészáros Zalán szerint olyan keretet alakítottak ki, amelyben hangsúlyosan vannak jelen a magyar játékosok, valamint egy nemzetközi tapasztalattal is bíró irányító mellett két feltörekvő, nagy jövő előtt álló külföldi alkotja az idegenlégiós hármast.

- Dragana rengeteget tud majd hozzátenni a csapatunkhoz - fogalmazott Roberto Hernandez, a PEAC-Pécs vezetőedzője. - Keményen dolgozó, nagyon erős versenyszellemű játékos, aki bár még mindig fiatal, már rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, így nagy segítsége lehet a mi tehetségeinknek is. Támadásban sokoldalú, 4-es és 5-ös poszton is bevethető, épp olyan, amilyet kerestünk. Védekezésben szintén nagyon hasznos a pályán, hiszen agresszív, kemény játékos, akit nehéz „megverni". Nagyon örülök, hogy a csapatomban tudhatom őt!