Díjazták az év egyetemi sportolóit: Burján Csaba és Knoch Viktor is elismerést kapott

2018. november 22. csütörtök 17:29

Díjazták az év egyetemi sportolóit: Burján Csaba és Knoch Viktor is elismerést kapott

Csaknem száz egyetemista sportolót, köztük olimpiai és világbajnokokat díjaztak a Testnevelési Egyetemen, Az év egyetemi sportolója elnevezésű csütörtöki gálán. 

 

Az ünnepeltek a phjongcshangi téli olimpián, a különböző sportági világversenyeken, továbbá az egyetemi világversenyeken - európai egyetemi játékokon, illetve a sportági egyetemi világbajnokságokon - nyújtottak kimagasló teljesítményt.

"Önök kiemelkedő eredményt értek el két olyan területen, amelyek életünk legjobb befektetései, ezek a sport és a tanulás" - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy a versenysport egyre nagyobb kihívás elé állít mindenkit, ezért a napi edzések után még nagyobb terhelést jelent a tanulás, a szellem edzése.

"Legyenek büszkék arra, hogy máris példaként állíthatók a jövő generációi elé" - folytatta, egyúttal köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és a tanároknak, akik "segítik a diákok kettős pályáját".

A díjazottak között volt Burján Csaba és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint Kovács Sarolta és Földházi Zsófia csapatban világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Az eseményen elismerésben részesültek a hazai öttusa és kajak-kenu egyetemi világbajnokság szervezői, köztük Bretz Gyula és Kármán Sándor, az öttusaszövetség elnöke, illetve versenyigazgatója, Horváth József, az öttusa-vb-nek otthont adó Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) főtitkára, illetve Patyi András, a NKE korábbi rektora, valamint Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség elnöke és Szalay Ferenc, a vb-helyszín Szolnok polgármestere.

Az év legsportosabb egyeteme díjat vehettek át a Pécsi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem és az Eötvös József Főiskola képviselői.

A magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokság pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a Kaposvári Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásáért Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója részesült elismerésben.

MTI