Dárdai Pál: nem sírok, nem panaszkodok

2021. április 19. hétfő 19:17

Dárdai Pál: nem sírok, nem panaszkodok

Fegyelmezetten akarja végigcsinálni a kötelező karantént Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője, akiről csütörtökön derült ki, hogy koronavírusos. A magyar szakember otthonából tartott sajtótájékoztatót, melynek során beszámolt családjának egészségi állapotáról is - számolt be róla az MTI.

 

 

„A feleségemet csúnyábban elkapta a betegség, mint engem, ő megszenvedi. Nekem csak a tagjaim fájnak, hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk meccs után. De nem sírok, nem panaszkodok, végigcsinálom ezt és kész" - jelentette ki a 45 éves szakember, majd így folytatta:

„Sosem gondoltam volna, hogy elkapom a koronavírust. Tavaly a juniorcsapatnál mindennap több száz gyerekkel találkoztam, mégsem fertőződtem meg, egészen mostanáig. Az edzőpályán tudtam meg, hogy pozitív lett a tesztem" - mesélte.

Dárdai Pál és stábja, valamint a teljes keret április 29-ig marad házi karanténban, és a csapat május 3-tól pótolja a szövetség által elhalasztott három bajnokiját.

„Naponta tizenötször beszélgetek telefonon segédedzőmmel és barátommal, Andreas „Zecke" Neuendorffal, figyelem a játékosok online edzéseit, és a velünk lakó fiamat, az U16-osoknál játszó Bencét nyugtatom, aki szintén nem hagyhatja el a házat" - mondta az edző, aki tízperces kerékpárútra lakik az Olimpiai Stadiontól.

„Tulajdonképpen én csak vendég vagyok Németországban, de most igazán otthonosan érzem itt magam, nagyon kedvesek az emberek" - jelentette ki Dárdai, aki 1997 óta él Berlinben. „Sokan akarnak segíteni, bevásárolni vagy főzni nekünk, ennyit már meg sem tudnánk enni. Nagyon jólesik" - tette hozzá.

A csapat online tréningjeiről kifejtette, a futballisták futópadoznak, szobabicikliznek, erősítenek, és néhányuknak máris izomláza van. Akik - hozzá hasonlóan - kertes házban laknak, azok kinn labdával is gyakorolnak.

„Vannak rosszabb dolgok is az életben. A bajnokságban a kezünkben van a sorsunk, de most az a legfontosabb, hogy mindenki gyógyuljon meg, illetve maradjon egészséges" - összegzett Dárdai Pál.

A Hertha BSC a 18 csapatos Bundesligában a 16. helyen áll a tabellán.

MTI