Csodálatos! Konkoly Zsófia révén megvan az első arany a madeirai világbajnokságon

2022. június 14. kedd 08:12

Csodálatos! Konkoly Zsófia révén megvan az első arany a madeirai világbajnokságon

A magyarok a második versenynapon szálltak először medencébe, amely remek sikereket hozott. Konkoly Zsófia révén a delegáció megszerezte az első aranyat 200 méter vegyesúszás, míg Pap Bianka ugyan ezen versenyszám SM10 sérültségi kategóriában ezüstérmes lett. 

 

A paralimpiai bajnok Konkoly remekül kezdte meg a délelőtti előfutamot, első helyen jutott a döntőbe, kategóriájának legjobb időeredményével.

A pécsi versenyző a folytatásban is eltökélten ugrott vízbe, tempót diktált az egész mezőny számára.

Az utolsó ötven méter hajrájában a spanyol Sarai Gasconnal fej-fej mellett haladva úsztak a cél felé, azonban hazánk sportolója nem hagyta magát, néhány századdal hamarabb ért a hossz végére, így megszerezte Magyarország első aranyérmét a világbajnokságon.

A magyarok másik kiválósága, Pap Bianka kategóriájának előfutamában magabiztosan, a legjobb időt produkálva jutott a fináléba. Az itthoni idő szerinti kora esti döntőben nagyot küzdött, azonban két másodperccel előzte meg a holland ellenfele, Lisa Kruger. Vasas SC versenyzője így második helyen ért célba, megszerezve a magyar válogatott első érmét.

A paraúszó világbajnokság Magyarországon hét sportoló képviseli a június 12. és 18. között.

MTI