Bánki Erik a kapitányváltásról: Sousa biztosan nem jön, Rossival már egyeztettek

2017. október 19. csütörtök 21:22

Bánki Erik a kapitányváltásról: Sousa biztosan nem jön, Rossival már egyeztettek

Nem vállalná a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját Paulo Sousa, aki 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzője volt, és az Európa Liga főtáblájára jutott az együttessel, nyilatkozta Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja. 

A mohácsi politikus a Digisport egyik műsorában beszélt a kapitányváltásról. Kifejtette, a portugál szakember, Sousa ugyan megtisztelőnek tartja a feladatot, azonban ő kifejezetten klubedzőnek tartja magát.

Hozzátette, tudomása szerint a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyert, jelenleg a Dunaszerdahely együttesét irányító Marco Rossival is történtek már egyeztetések, de több más tréner is szóba került.

Megjegyezte, véleménye szerint a Bernd Storck távozását követően megüresedett posztra vagy egy tapasztalt edző - ebben az esetben külföldi -, vagy egy tehetséges fiatal magyar tréner érkezését várná. Hozzátette, nem szabad kapkodni, így ha nem sikerül a következő néhány napban megtalálni az új szövetségi kapitányt, akkor ideiglenes szakember irányítja majd a válogatottat a Luxemburg és Costa Rica elleni novemberi felkészülési mérkőzéseken.

Bánki Erik elmondta, Storck távozásával kettéválik majd a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi poszt, véleménye szerint azt kell eldönteni, hogy egy, az utánpótlással foglalkozó szakember vagy egy konkrét sportigazgató - aki a szövetségi kapitány főnöke is egyben - érkezzen.

MTI - Fotó: Dittrich Éva (archív)