Az új Puskás Európa egyik legszebb stadionja lehet

2019. november 10. vasárnap 18:17

Az új Puskás Európa egyik legszebb stadionja lehet

Exkluzív interjút adott az M4 Sportnak Csányi Sándor a csatorna vasárnapi Sport7 című műsorában. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az új Puskás Arénáról is beszélt.

 

Az MLSZ-elnök elmondta, hogy több telefonhívást kap a labdarúgással kapcsolatban, mint a pénzvilág ügyeiről. Mint ismert, november 15-én - négy nappal a sorsdöntő walesi Eb-selejtező előtt - 20:45-kor játszik felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen, amely a Puskás Aréna nyitómérkőzése lesz. A találkozót és a két csapat csütörtöki edzését az M4 Sport élőben közvetíti.


„Engem is meglepett az az iszonyatos érdeklődés, ami megnyilvánul a nyitómérkőzés iránt" - kezdte Csányi. „Nyilván ebben szerepet játszik, hogy a világ egyik legjobb csapatával játszik a magyar válogatott. Másrészt az új stadiont mindenki szeretné látni, hiszen sokan még látták a teltházas Népstadionbeli meccseket.

Az új Puskás is megérdemli az érdeklődést, mert valóban gyönyörű" - mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki az első benyomások alapján úgy véli, hogy Európa egyik legszebb és talán műszakilag is az egyik legjobb stadionja lehet a nemzeti aréna, amely kiváló a hangosítása miatt a sport mellett kulturális élményt is adhat, bármilyen nagy rendezvényre alkalmas.

Hangsúlyozta, hogy az MLSZ nem üzemeltetője a stadionnak, csupán a válogatott meccsek rendezését vállalta. Hozzátette: „Ha sikerülne megegyezni a klubokkal, akkor nagyon örülnék, ha néhány kettős rangadót meg tudnánk szervezni a stadionban és remélem, hogy egyszer eljutnak oda a magyar klubcsapatok is, hogy olyan érdeklődés lesz a különböző Európa-kupákban játszott meccseik iránt, hogy kinövik a saját stadionjukat és itt játsszák a meccseiket."

MTI