Átadták a PEAC megújult műfüves labdarúgópályáját

2021. november 27. szombat 14:15

Átadták a PEAC megújult műfüves labdarúgópályáját

Teljesen megújult a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club műfüves futballpályája a baranyai megyeszékhelyen; a 65 millió forintos - TAO-forrásból megvalósult - fejlesztés ünnepélyes átadását szombaton tartották. 

 

 

A Pécsi Tudományegyetem a fejlesztéssel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a PEAC 15 szakosztályában összesen több mint ezren sportolnak, az óvodásoktól a szeniorokig.

A labdarúgó-szakosztály, amely a megújult, világítással is rendelkező pályát birtokba veheti, összesen 136 utánpótláskorú és közel 40 felnőtt sportolót foglalkoztat.

Ács Pongrác, a PEAC elnöke az eseményen elmondta: a pécsi egyetemi sport és az egyesület 2023-ban ünnepli fennállásának százéves jubileumát, és az alkalomra készülve további fejlesztéseket terveznek.

Mindezek keretében a klub pécsi, Stadion utcai telephelyén a "Sport Sziget" koncepció megvalósításának részeként - a szakszövetség 132 millió forintot támogatásával - fejlesztik a birkózótermet, a szombaton átadott, Verseny utcai műfüves pálya közelében pedig kézilabdacsarnok építése indulhat meg jövő év tavaszán.

A PTE közleményében emlékeztetett arra, hogy a kiemelt vidéki sportegyesületi címmel bíró klubnál az elmúlt hónapokban is történtek fejlesztések, például a közelmúltban adtak át egy új asztalitenisz termet is.

Képünkön: (balról-jobbra) Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Hoppál Péter miniszteri biztos, Ács Pongrác, a PEAC elnöke, Decsi István, a PTE kancellára és Ruzsa Csaba alpolgármester.

MTI - Fotó: PTE/Csortos Szabolcs