Asztalitenisz Extraliga: kikapott a döntőben a PTE-PEAC

2018. június 03. vasárnap 20:46

Asztalitenisz Extraliga: kikapott a döntőben a PTE-PEAC

A nőknél a címvédő és házigazda Szekszárd, a férfiaknál pedig a fináléban a tavalyi bajnokot legyőző Celldömölk nyerte az asztalitenisz Extraliga Szekszárdon rendezett négyes döntőjét.

A vasárnapi program délelőtt a bronzmeccsekkel indult, ezeken nem született meglepetés, a férfiaknál a BVSC a Szegedet, a nőknél az Erdért SE az Orosházát verte magabiztosan.

A döntőkben aztán mindkét győztes 6-3-ra diadalmaskodott: a nőknél a Szekszárd - amelyben Madarász Dóra, az orosz Polina Mihajlova és a litván Ruta Paskauskiene lépett asztalhoz - a Budaörsöt, a férfiaknál a Celldömölk - Fazekas Péter, Kriston Dániel, Szita Márton összeállításban - a címvédő Pécset verte.

A tolnai együttes története harmadik bajnoki címét szerezte, egyben sorozatban harmadszor lett az Extraliga legjobbja, míg a vasi férfi csapat, amely 2010-től egymás után hét elsőséget ünnepelhetett, nyolcadszor lett aranyérmes.

A bajnokok 750 ezer forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 ezer, 250 ezer, illetve 125 ezer forint jár.

Eredmények

mérkőzések a 3. helyért, férfiak:
BVSC-Zugló I. - Floratom Szeged AC Probart I. 7-0

nők:
Budapesti Erdért SE - PET-BAU ASE Orosháza 6-1

döntők, férfiak:
Celldömölki VSE-Swietelsky I. - PTE PEAC-Kalo Méh I. 6-3

nők:
Szekszárd AC I.-Budaörs 2i SC 6-3

MTI