Akár a Puskás Aréna nyitómeccsén is pályára léphet a válogatottban Pávkovics Bence

2019. november 04. hétfő 17:24

Akár a Puskás Aréna nyitómeccsén is pályára léphet a válogatottban Pávkovics Bence

Hétfőn hirdette ki keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese a Puskás Aréna jövő pénteki nyitómérkőzésén Uruguay ellen lép pályára, négy nappal később Walesben játszik sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt. Ismét meghívót kapott a DVSC játékosa, a mohácsi Pávkovics Bence is.

 

 

 

 

Nem kizárt, hogy történelmi mérkőzéseken léphet pályára a magyar válogatott tagjaként Pávkovics Bence, hiszen a Puskás Aréna nyitómérkőzése ilyen lesz, ha pedig Walesben nyerünk, az a siker bekerülne a magyar foci aranykönyvébe.

 

Pávkovics Bence lapunk érdeklődésére elmondta, családja körében várta a kapitány mai sajtótájékoztatóját Mohácson.

- Nagyon jó érzés, hogy újra bizalmat szavazott nekem a kapitány. Vasárnap a klubcsapatommal, a DVSC-vel rangadót játszunk a Fradi ellen, utána indulok Telkibe, ahol a többi játékossal együtt kezdem meg a felkészülést az Uruguay és a Wales elleni találkozóra, egy percre pontos, professzionális programterv alapján.


Hozzátette, reálisan kezeli a meghívót.

- Az Uruguay elleni mérkőzésre napok alatt elkeltek a jegyek, fantasztikus hangulat lesz, több mint 60 ezer szurkolóval, nagyszerű lenne pályára lépni! Ha Wales ellen bizalmat szavazna Marco Rossi, akkor a legjobb tudásom szerint fogom segíteni a nemzeti tizenegyet. Hihetetlen fontos mindannyiunknak az a mérkőzés, nagyon szeretnénk kijutni a 2020-as Európa Bajnokságra.

Ha így lesz, Pávkovics Bence lehet az első mohácsi labdarúgó, aki magára ölti a felnőtt válogatott mezt, amiért egészen biztosan rengetegen szorítanak majd a szülővárosában.

A védőjátékos felidézte, négyévesen kezdett ismerkedni a sportággal  Mohácson, Sas Lászlónál, majd a Mohácsi Torna Egylet keretein belül, Horváth Egon keze alá került. Viszonylag hamar, már tizenegy évesen eligazolt a PVSK-hoz, majd fél év után a PMFC-hez került. Onnan az MTK-hoz, majd az Újpesthez került, végül a DVSC-hez vezetett az útja.


- Rengeteget edzettünk gyerekkoromban az MTE-pályán! Mai napig, ha itthon vagyok, lejárunk játszani a barátokkal. Azt tudom üzenni a válogatott meghívó kapcsán a mohácsi srácoknak, gyakoroljanak sokat és álmodjanak nagyot, hiszen nekik is sikerülhet!

 

 


 

EQM