A Szeged csapata érkezik vasárnap Újmecsekaljára

2022. május 07. szombat 15:17

A Szeged csapata érkezik vasárnap Újmecsekaljára

A vasárnap Pécsre látogató Tisza-partiak ellen döntetlennel zárult a legutóbbi találkozónk - olvasható a pmfc.hu oldalon.


A 17 órakor kezdődő Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni hazai bajnoki találkozóval együtt már csak három forduló van vissza a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjából. A vendégek stábjának életében jelentő változás állt be a közelmúltban. Távozott a szegedi klubtól a szerb és magyar állampolgársággal rendelkező vezetőedző, Dragan Vukmir, aki 2021 tavaszán vette át a kék-feketék irányítását, helyét megbízott szakvezetőként Andorka Péter vette át, aki játékosként 2006-ban, majd a 2011/12-es idényben szerepelt a PMFC színeiben.

Az edzőváltás után kisebb gödörbe kerültek a Tisza-partiak: a Vasastól, a Siófoktól és a Kecskeméttől elszenvedett vereséget követően a legutóbbi játéknap során a Szolnok ellen azonban ismét visszataláltak a győztes útra. Ezzel együtt a tavaly a 10. helyen végző szegediek az idén összességében remekül szerepelnek, az eddigi 35 forduló során 9 vereség mellett 8-szor végeztek döntetlenre, 18 alkalommal pedig begyűjtötték a győzelemért járó három pontot. Eközben a 4. legtöbb rúgott gól is a nevükhöz fűződik, jelenleg nem kevesebb, mint 60 találatnál járnak.

Ennél többet csak a Soroksár (62), a KTE (64) és a már biztos bajnok és feljutó Vasas (68) tudhat magáénak. Találataik közel harmadát Horváth Krisztofer jegyezte, aki 19 gólnál jár. A szegedi csapat 29 fős keretében több olyan játékos is van, aki rendelkezik élvonalbeli múlttal, így például Germán Tamás, Farkas Aurél, Kővári Róbert, Simon Ádám, Gajdos Zsolt, Daru Bence, Vári Barnabás, Tóth Gábor és a Videotontól télen kölcsönben érkező Csoboth Kevin is azok közé a játékosok közé tartozik, akik már szerepeltek a legmagasabb osztályban pályafutásuk során.

A Pécs-Szeged párharc hosszú múltra tekint vissza, a jogelődöket is figyelembe véve 1956 és 2022 között 40 első osztályú, 5 másodosztályú, illetve 2 NB III-as találkozót játszottunk le. Az összesített mérleget tekintve 20 baranyai győzelem mellett 12 döntetlen született, míg 15 összecsapás szegedi sikerrel ért véget. A piros-feketék (korábban lila-fehérek) 59, míg a kék-feketék 50 találatot jegyeztek fel az egymás elleni bajnoki meccsek során. Jelenleg a tabella 11. helyén álló NB II-es csapatunkra nehéz feladat vár vasárnap, ám szurkolóinkkal közösen ismét eredményesek lehetünk.

EQM - pmfc.hu