A sereghajtó Makó otthonában vendégszerepel ma a PMFC

2019. március 31. vasárnap 10:32

A sereghajtó Makó otthonában vendégszerepel ma a PMFC

A PMFC vasárnap 15:30-tól a Makó FC vendégeként lép pályára az Erdei Ferenc téri Sporttelepen az NB III Közép-csoportjának 21. fordulójában. 

 

 

A szezon eddigi legnehezebb mérkőzése előtt áll a PMFC, amely március 31-én, vasárnap 15:30-kor a Makó FC vendégeként lép pályára az NB III Közép-csoport 21. játéknapján.

A baranyaiak jelenleg a 13. helyen állnak a tabellán, míg a Maros-parti gárda az utolsó pozíciót foglalja el. A két csapat között csak négy pont a különbség. A pécsiek - a makóiakhoz hasonlóan - még nem tudtak győzni a tavaszi szezonban és csak az Iváncsa KSE ellen szereztek egy pontot.

Vas László, a mecsekaljaiak vezetőedzőjének helyzetét nem könnyíti meg, hogy játékoskeretét sérülések, illetve eltiltások is hátráltatják. Juhász László térdproblémája miatt továbbra sem bevethető, miként Varga Tamás és Bischoff Marcell sem tud játszani hétvégén, míg Erdős Gábor öt sárga lapja miatt kénytelen kihagyni a makói találkozót. Ennek ellenére a pécsiek becsülettel készülnek a vasárnapi összecsapásra, ahol nem lesz könnyű dolguk az utolsó helyezett otthonában.

A Kolozsvári János edzette Makó FC sereghajtóként a kiesés ellen küzd. Eddigi mérlegük 4 győzelem, 4 döntetlen, 12 vereség, 19 rúgott és 36 kapott gól. A Maros-partiak 10 hazai pályán lejátszott bajnoki meccsük során háromszor győztesen hagyták el a játékteret, egy ízben megosztoztak a pontokon aktuális ellenlábasukkal, hat esetben viszont vesztesként vonultak le. Otthoni 6 rúgott góljuk mellett 13-at kaptak. A csongrádiak legutóbb októberben nyertek a Paksi FC II. ellen.

A két csapat között korábban három összecsapás fejeződött be az NB III-ban. 2017. október 14-én a pécsiek 7-0-ás vendégsikert értek el Makón, míg 2018. április 28-án 6-1-re nyertek a piros-feketék a Stadion utcában. A felek legutóbbi, őszi bajnokija pedig 0-0-ás döntetlennel zárult Pécsen. A mecsekaljai alakulat mindenképp a győzelemért száll harcba Makón, hiszen szeretné növelni pontjai számát és ezáltal feljebb lépni a tabella hátsó régiójából.

A március 31-én, vasárnap 15:30-kor kezdődő Makó FC-PMFC bajnoki mérkőzésre a pécsi szurkolók kizárólag a Csanádi utca felől léphetnek be az Erdei Ferenc téri Sporttelepre. A vendégszektorban büfé és mosdó szolgáltatással is készülnek a szervezők. Jegyvásárlásra szintén csak a helyszínen lesz lehetőség, a belépőjegy ára egységesen 500 Forintba kerül

Forrás: PMFC