A PMFC-SPORT Kft. közleményben vitatja adószáma törlésének jogszerűségét

2014. szeptember 09. kedd 21:18

Frissítve: 2014. szeptember 09. kedd 21:44

Közleményt adott ki a PMFC-Matiast működtető PMFC-SPORT Kft. vezetése, mely szerint megteszik az összes szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a társaság törvényes működését biztosítsák - olvasható a klub honlapján. Közben a Cégközlönyben megjelent a megyei Bíróság végzése is, mely szerint a a PMFC-SPORT Kft. adószámát véglegesen törölték, a kft. kényszertörléséről szóló végzés pedig egyelőre nem jogerős.


Mint hétfőn megírtuk , egy budapesti gazdasági hetilap, a Figyelő arról írt legújabb számában, hogy megindulhat a felszámolás a

A megyei Bíróság végzése a legfrissebb Cégközlönyben

"A Pécsi Törvényszék Cégbírósága megállapítja, hogy a PMFC-SPORT Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság nevű (7633 Pécs, Stadion utca 2.; adószáma: 11604598-2-02) Cg.02-09-066901 cégjegyzékszámon nyilvántartásba vett cég Cgt.02-14-001288/2. számú, "Megszűntnek nyilvánítás adószám törlése miatt" végzésének megszűntnek nyilvánító része 2014. augusztus 19.napján jogerőre emelkedett, a kényszertörlési eljárásra vonatkozó része még nem jogerős.
Végzés kelte: Baranya megyei Bíróság 2014.09.08"
Pécs labdarúgócsapatát működtető cég ellen, a klubot pedig bármikor kizárhatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A lap cikke szerint az együttest működtető PMFC-SPORT Kft. ellen ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bejelentése nyomán immár több mint egy hónapja megindult a kényszertörlési eljárás.

Hozzátették: az azt elrendelő végzésben a Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot.

A Pécsi Újságnak hétfőn senki nem akart nyilatkozni a PMFC-nél az ügyről.

A klub kedd esti közleménye szerint az élvonalbeli csapatot működtető gazdasági társaság "a csapat működési feltételeit biztosítja, az adóbevallásait a vonatkozó előírások szerint benyújtja, a terhére keletkező adófizetési kötelezettségeinek eleget tesz". Mint az olvasható, a cég a taggyűlése által elfogadott éves beszámolóját a vonatkozó jogszabályok szerint közzétette, az adószáma törlésére vonatkozó eljárás jogszerűségét pedig vitatja.

Pécsi Újság.hu - MTI