A pécsi Szabó Tünde ért elsőként célba a hölgyek mezőnyében a budapesti maratonon

2017. október 16. hétfő 17:30

A pécsi Szabó Tünde ért elsőként célba a hölgyek mezőnyében a budapesti maratonon

A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál - V4 Futóhétvégét rendező Budapest Sportiroda (BSI) bejelentette, hogy 31920 futót regisztráltak a hétvégén, azaz megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harmincezret. A baranyai futók közül a 28 éves pécsi Szabó Tünde (PVSK), a női mezőny legjobbja lett, egyben az országos bajnoki címet is elnyerte, életében először. 

Az új részvételi csúcs annyit jelent, mintha Szekszárd minden egyes lakosa jelentkezett volna a versenyre.

Rekord született a külföldi nevezők számában is, a két nap során 81 országból 5400-an érkeztek Budapestre. A maratoni mezőny 40 százaléka külföldi volt. Jöttek futók Új-Zélandról, Chiléből és Costa Rica-ból is. Magyarországról 1033 településről érkeztek jelentkezések, azaz minden harmadik településről. A legidősebb induló a 84 éves Kenyér Imre volt.

A baranyai futók közül a 28 éves pécsi Szabó Tünde (PVSK), a női mezőny legjobbja lett, egyben az országos bajnoki címet is elnyerte, életében először (ideje 2:42:47).

A szintén pécsi 24 éves, Halász Ádám a 4. lett az Actimel 10km-es futáson (ideje: 00:33:21).

A legfiatalabb baranyai női és férfi induló,a 23 éves Kresz Rebeka, aki maratonon kategóriája 26. helyezését érte el és a 26 éves Tóth György Attila, aki a szintén a maratonon versenyzett és korcsoportjában 66. lett. Mindketten a Mecsek Maraton Team tagjai. A legidősebb a megyéből, a 62 éves Csúzi-Kovács József, aki a maratoni mezőnyt erősítette, korcsoportjában 62. és a legidősebb hölgy Labossáné Mehring Ágnes (49 éves), aki a Theodóra 30km-en indult.

Forrás: Budapest Sportiroda - Fotó: Szabó Tünde