A legjobbak közé ugrott Kárpáti Enikő az Európa-bajnokságon

2018. július 14. szombat 13:48

A legjobbak közé ugrott Kárpáti Enikő az Európa-bajnokságon

Rekkenő hőséggel kezdődött és fejeződött be az U18 Atlétikai Európa-bajnokság Győrben, az Olimpiai Sportparkban. Ez sem akadályozta meg a pécsi Kárpáti Enikő Katát abban, hogy jó teljesítményt nyújtson. 

A 42 ország részvételével zajló eseményen a kontinens legjobb ifjúsági atlétái küzdöttek meg egymással az érmekért és a helyezésekért - olvasható a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. honlapján.

Az első naptól fogva kiváló hangulatot teremtettek a sportolók és az őket lelkesítő szurkolók. A magyar csapat több mint 140 fős küldöttséggel érkezett a megmérettetésre.

Pénteken, a délelőtti programban szereplő versenyszámok közül női magasugrásban Kárpáti Enikő Kata is pályára lépett. A kvalifikáció két pályán folyt párhuzamosan. Enikő a legjobb magyarként az „A"pályán az idei év legjobb ifjúsági eredményét,174 cm-t ugrott, azonban egy magasság hiányzott a döntőhöz. A cél az Ifjúsági Olimpia volt, amihez ezt a magasságot elsőre kellett volna ugrania - mint utóbb kiderült. (Az európaiak számára ez volt az egyetlen kvalifikációs lehetőség a Buenos Airesben megrendezendő versenyre)

- Az egyéni csúcsom 1,77 méter, amit nagyon szerettem volna elérni. Sajnos ez most nem sikerült, de viszonylag elégedett vagyok magammal, mert mégiscsak itt vagyok az Eb-n, ami boldogsággal tölt el. A megfelelő koncentráció érdekében igyekeztem kizárni a közönséget, de nagyon jó volt a lelkes magyar nézők előtt versenyezni - árulta el Kárpáti Enikő Kata.

EQM - psnzrt.hu