A Lauberben köszöntötték a téli olimpia pécsi hőseit, Burján Csabát és Knoch Viktort

2018. február 26. hétfő 18:26

Frissítve: 2018. február 26. hétfő 18:54

A Lauberben köszöntötték a téli olimpia pécsi hőseit, Burján Csabát és Knoch Viktort

Hétfőn este a Lauber Dezső Sportcsarnokban köszöntötték a téli olimpián - Magyarország számára az első - aranyérmet szerzett pécsi gyorskorcsolyázókat. Burján Csabát és Knoch Vikort lelkes, éljenző tömeg fogadta.  

A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású négyes megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében a phjongcshangi olimpián. 

Knoch Viktor és Burján Csaba szűkebb hazájuknak, Pécsnek is örök dicsőséget szereztek. Nem mellesleg ezzel a PSN Zrt. Sportiskola a magyar sporttörténet első olyan klubja, amely nyári olimpiai, téli olimpiai, valamint paralimpiai éremmel egyaránt büszkélkedhet.

A rengeteg érdeklődőt vonzó ünnepség elején levetítették a döntőről készült felvételt, majd a közönség nagy tapssal fogadta a színre lépő főszereplőket, akiket a népszerű sportriporter, Hajdú B. István faggatott.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója az alábbi szavakkal köszöntötte a sportolókat:

- Méltó ünnepséget szerettünk volna rendezni nektek, azt a sok mindent, amit kaptunk tőletek, szeretnénk viszonozni. Köszönjük! Hajrá Pécs!

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a közönség vastapsa közepette átadta a város elismerését, a Pro Civitate Díjat Burján Csabának és Knoch Viktornak.

Mindezzel azonban még nem volt vége: a Schneider Autóház jóvoltából egy-egy Toyotával térhetnek haza a fiúk, amit a cég tartós használatra adott át számukra.

EQM - Fotó: MTI/Sóki Tamás