A Honvéd második csapata ellen indítja a tavaszi szezont vasárnap a PMFC

2018. március 11. vasárnap 09:56

A Honvéd második csapata ellen indítja a tavaszi szezont vasárnap a PMFC

Vasárnap idegenben kezdi meg tavaszi bajnoki szereplését Márton Gábor vezetésével a pillanatnyilag a tabella harmadik helyén álló PMFC. A labdarúgócsapat az NB III Közép-csoport 18. fordulójában a tizenkettedik pozíciót elfoglaló Budapest Honvéd-MFA II. gárdájának vendégeként lép pályára március 11-én, 14:30-kor a Bozsik Stadionban. 

Bár a két együttes között a harmadosztályban ez lesz még csak a második összecsapás, a leghűségesebb szurkolók is emlékezhetnek arra, hogy korábban másik négy alkalommal játszott a PMFC a kispestiek második számú csapatával az NB II-ben. Ebből értelemszerűen két összecsapást rendeztek meg a fővárosiak otthonában, a mérleg kiegyensúlyozott: két döntetlen.

Az első Honvéd II. elleni idegenbeli bajnokira 2010. április 11-én került sor, az NB II Nyugati-csoport 21. fordulójában. A 300 néző előtt rendezett találkozón a hazaiak az első félidő közepe felé szerezték meg a vezetést, ám a második játékrész vége felé előbb Lovrencsics Gergő révén egyenlítettek, majd nem sokkal később Wittrédi Dávid találatával már vezettek a pécsiek, csakhogy a hosszabbításban egy potyagól miatt 2-2 lett a végeredmény.

Legutóbb 2010. november 3-án voltak vendégségben a PMFC focistái a Honvéd II. csapatánál, méghozzá az NB II Nyugati-csoport 11. játéknapján. Az első félidőben egyik háló sem rezdült meg, míg a fordulást követően pécsi részről Nagy Olivér talált be, ám a házigazdák erre is válaszolni tudtak. Így hát másodszorra is döntetlennel (1-1) zártak a piros-feketék az egykori katonacsapat tartalékjai otthonában. Illik megjegyezni viszont, hogy a szezon végén a PMFC megnyerte a bajnokságot.

Sőt, témához kapcsolódik az is, hogy PMFC utoljára 2014. szeptember 26-án, tehát lassan három és fél éve járt a Bozsik Stadionban. Az ekkor, az NB I 9. fordulójának alkalmával tett látogatás jó emlékeket ébreszthet fel belül, hiszen a XIX. kerületi arénában győzelmet értek el a mecsekaljaiak. Most is valami hasonlóra készülnek a baranyai piros-feketék, akik ezúttal az NB III-as bajnoki címet tűzték ki maguk elé.

A találkozó megtekintése mindenki számára díjtalan, a rendezők a vendégszurkolókat a Bozsik Stadion vendégszektorába várják, amit a Temető köz felől lehet megközelíteni. Az összecsapásról elő, szöveges közvetítés formájába számolnak be a pmfc.hu oldalon, de emellett érdemes lesz figyelemmel követni a csapat Facebook, valamint Instagram-oldalát is.

NB III Közép-csoport, 18. forduló
2018. március 11., vasárnap, 14:30
Budapest Honvéd-MFA II. - PMFC
Budapest, Bozsik Stadion

Forrás: pmfc.hu