A Fradiban is focizott, most a PVSK-ban rúgja a labdát és fiatalokat edz Édouard Ndjodo

2018. április 29. vasárnap 13:52

A Fradiban is focizott, most a PVSK-ban rúgja a labdát és fiatalokat edz Édouard Ndjodo

Már Magyarországot tekinti otthonának Édouard Ndjodo, aki a második szezonját tölti a megyei első osztályban vitézkedő PVSK-ban. A korábban a Budapest Honvéd és a Ferencváros mezét is magára öltő kameruni származású sportoló készül az aktív labdarúgó karrier utáni életre: az egyetemen belső építésznek tanul, e mellett pedig a vasutas klub növendékeit is edzi.

Tizennégy találattal a góllövőlista negyedik helyén áll a Baranya megyei első osztályban Edouard Ndjodo. A Kamerunban született 32 éves csatár játszott már többek közt Ausztriában, Tunéziában, Magyarországon pedig a Budapest Honvéd és a Fradi színeiben is pályára lépett.

A már magyar állampolgárságú labdarúgó a tanulás miatt költözött Pécsre, az egyetemen belső építész hallgató, és ha minden jól megy, hamarosan végez is. Persze, a fociról sem szeretett volna lemondani, így örömmel elfogadta a PVSK ajánlatát.

Kétszeres kupagyőztes

Édouard Ndjodo 1985-ben született Kamerunban. 2006-ban igazolt Magyarországra, elsőként a Tatabányában kapott lehetőséget, majd következett a Budapest Honvéd. 2007-ben a másodosztályba száműzött Ferencvároshoz került kölcsönbe, a zöld-fehéreknél huszonöt mérkőzésen tizennégy gólt rámolt be az ellenfelek kapujába. Ezt követően játszott a vietnámi és a görög pontvadászatban, itthon pedig a Nógrád megyei első osztályban is.
A Budapest Honvéd játékosaként kétszeres Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát.

- Jó közösség alakult ki a klubnál, szeretek itt lenni - nyilatkozta munkatársunknak a magyart jellegzetes akcentussal beszélő csatár. - Nem csak játékosként, hanem edzőként is lehetőséget kaptam a PVSK-nál, az u11-es csapatot készítem fel - tette hozzá.

Kérdésünkre elmondta, tehetséges gyerekekkel dolgozhat, ám azzal kapcsolatban nem akart jóslásba bocsátkozni, hogy közülük ki az, aki pár év múlva a felnőttek között is megállná a helyét.

Ami pedig a jövőt illeti: az egyetem elvégzését követően természetesen szeretne a szakmájában elhelyezkedni, ám a labdarúgástól és az edzői munkától ezt követően sem venne búcsút. Úgy fogalmazott, amíg bírja, játszani szeretne, és egyelőre érez magában energiát a folytatásra.

Magyar barátnőjével hosszabb távon is úgy tervezik, hogy Pécsett maradnak.

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva