A Bonyhádot is lenyomta a PMFC a hátsó füvesen

2019. február 09. szombat 17:16

A Bonyhádot is lenyomta a PMFC a hátsó füvesen

A héten a második, zsinórban ötödik téli felkészülési mérkőzését is sikerrel zárta a PMFC NB III-as labdarúgócsapata, amely szombat délelőtt a Tolna megyei I. osztályban szereplő Bonyhád VLC gárdáját fogadta a Stadion utcai hátsó füves pályán.   

 

A jó iramú előkészületi összecsapás 2. percében a fekete mezes vendégek első próbálkozása a hazai bal alsó kapufát találta el.

Ezt követően viszont fokozatosan átvették a rendkívül hasznos találkozó irányítását a felforgatott felállásban pályára lépő piros-feketék, akik közül a 26. minutumban Kondor Kristóf jobbról megeresztett lövése még a kapufáról pattant kifelé. A 36. percben viszont Péter Bence passzát követően a védők gyűrűjéből kibújó Geiger Norbert szerezte meg közelről a pécsi vezetést, 1-0.

A fordulást követően még nagyobb hazai fölény mutatkozott a játéktéren, ami aztán további gólokat is eredményezett. Az 59. minutumban Kondor Kristóf lépett ki ziccerben, majd szépen a jobb alsóba helyezte a labdát, 2-0. Aztán a 77. percben egy szélről érkező ívelés után Juhász László az ötös magasságából belsőzött higgadtan a bonyhádi háló bal felébe, 3-0.

A hideg idő ellenére ezúttal is szép számban kilátogató drukkerek legnagyobb örömére a házigazdák az utolsó percekben is góllal örvendeztették meg a publikumot. A 83. minutumban ugyanis egy védelmi hibát követően az U19-es csapatból feljátszók közül Dér Zalánhoz került a labda, aki senkitől sem zavartatva váltotta gólra a ziccert, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

Vas László tanítványai legközelebb február 13-án, szerdán 14:00 órakor a horvát másodosztályú NK BSK Bijelo Brdo gárdáját fogadják. Február 16-án, szombaton 10:30-kor a Baranyai megyei I. osztály éllovasát, a Pécsváradi Spartacus SE-t látják vendégül a mecsekaljaiak. A piros-feketék végül február 24-én, vasárnap 14:30-kor a szintén NB III-as Kozármisleny FC vendégeként főpróbáznak.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai edzőpálya, 100 néző. Vezette: Albert.
PMFC - Bonyhád VLC 4-0 (1-0)
Gsz.: Geiger (36.), Kondor (59.), Juhász L. (77.), Dér (83.)

PMFC: Kovács (Somogyi, 46.) - Valkovszki (Erdős, 46.), Horváth (Romic, 60.), Koller (Györfi, 46.), Varga - Kesztyűs (Dér, 60.), Oliveira (Hanol, 60.), Kiss (Geiger, 12.), Fujsz (Juhász L., 60.) - Kondor (Bischoff, 60.), Péter (Gellén, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Bonyhád VLC: Szabó Sz. - Hambuch, Völgyi, Szlama, Preininger - Tolnai Sz., Laki - Sásdi B., Máté R., Schulteisz - Sárközi J. Cserék: Siklósi, Takács N., Tamás Á., Mérges. Vezetőedző: Köllő Roland.

Forrás: PMFC