Egy pontot hozott el a PMFC a Tisza partjáról

2021. november 24. szerda 20:32

Egy pontot hozott el a PMFC a Tisza partjáról

1-1-es döntetlent játszott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként a PMFC. 

 

 

 

A Szent Gellért Fórumban megrendezett szerda esti találkozón első negyedórájában nem látszott a különbség, míg rögtön 3. percben Hegedűs lövését blokkolták, a labda a hazaiak tizenhatosán belül pattogott, majd Bíró elé került, aki elől azonban felszabadítottak a kék-feketék.

Ezt követően a rutinos, korábbi élvonalbeli múlttal rendelkező játékossal felálló szegediek több szögletet és szabadrúgást is végezhettek a tizenhatosunk előterében, ám egyik sem jelentett veszélyt a kapunkra, igaz a védelemnek résen kellett lennie. A 27. percben a házigazdák szerezték meg a vezetést, Horváth balról, az alapvonal közeléből meglehetősen éles szögből lőtte ki a hosszú alsót, 1-0. Két perc múlva akár érkezhetett is volna az egyenlítésünk, de amíg Adamcseket zavarták, addig Hegedűs ígéretes helyzete ellenére kapu fölé lőtte a játékszert.

A 32. minutumban aztán sikerült egalizálnunk. Veszélyes kontrát vezetettünk a jobb oldalon, a beadás Bírót találta meg, aki közvetlen közelről fejelt a hazaiak kapujának bal felébe, 1-1. Támadónk öt minutummal később akár duplázhatott volna, labdaszerzést követően egyedül törhetett kapura, ám 10-ről, kissé jobbról leadott lövése a felsőléc felett szállt el. A félidő vége előtt megélénkültek az események, a 40. percben előbb Simon két méterről csúsztatott kapu fölé, míg a 42. percben Hegedűs távoli szabadrúgása szállt el veszélyesen a bal kapufa töve mellett.

A félidőben egyik csapat sem cserélt, így változatlan felállásban folytatódott az harcos összecsapás. Az 53. percben Hegedűs lépett ki a baloldalon, az alapvonalra letörve egy szép csellel elfektette Ódort, támadónk rövid alsó felé tartó lövését azonban kézzel hárítani tudta Molnár. Ezt követően is többször a térfelükre szorítottuk a szegedieket, de nem sikerült igazán komolyan veszélyeztetni. Egyórányi játékot követően aztán mindkét vezetőedző igyekezett frissíteni csapata támadójátékán, pécsi oldalon Marques helyett Tihanyi állt be a 67. percben.

A 73. percben a hazaiak előtt adódott ziccer, Gréczi centerezését követően Gajdos került helyzetbe, ám pár méterről leadott kísérletét Helesfay higgadtan megfogta. A 78. percben Adamcsek távolról vállalt el egy lövést, ami elsőre ugyan nem tűnt veszélyesnek, de a játékszer alig valamivel szállt el jobb felső kapufa felett. Ezután az egyenlítő találatunkat szerző Bíró hagyta el a pályát és helyére Szabó állt be. Tíz perccel a vége előtt Hegedűs középre tartó szabadrúgását kellett hárítania Molnár kapusnak.

A 84. percben Hegedűs sérülése miatt kényszerű cserét hajtottunk végre, s egyúttal az ifjú Varga személyében újoncot avathattunk. A megítélt szabadrúgást követően ide-oda pattogott a labda a hazaiak tizenhatosának előterében, végül Dávid lövése egy játékoson megpattanva szállt el nem sokkal a keresztléc felett. Alig valamivel utána ismét meccslabdánk volt, Dávid közeli fejesét Molnár bravúrral hárította. A 90. percben Gréczi gólba tartó lövését tolta ki a remek ütemben elvetődő Helesfay a jobb alsó elől, így végül nehézségeink ellenére értékes pontot szereztünk Szegeden.

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Szeged, Szent Gellért Fórum, 250 néző. Vezette: Derdák (Király, Huszár)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - PMFC - (1-1)
Gsz.: Horváth (27.), ill. Bíró (32.)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár - Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári - Simon, Kovács - Gajdos (Dobos, 75.), Horváth, Kóródi (Gréczi, 61.) - Haruna (Germán, 61.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

PMFC: Helesfay - Svedyuk, Dávid, Preklet, Katona - Marques (Tihanyi, 67.), Tölgyesi, Kövesdi, Hegedűs (Varga, 84.) - Bíró (Szabó, 79.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Forrás: PMFC