Zűr- és hangzavar volt Bayer Zsolt előadásán, Hoppál Péter próbált meg közbelépni

2016. szeptember 25. vasárnap 08:42

Zűr- és hangzavar volt Bayer Zsolt előadásán, Hoppál Péter próbált meg közbelépni

„Hülyének lenni a legkönnyebb", mondta az ellene tüntetőkre utalva szombaton este Bayer Zsolt, a lovagkereszttel frissen kitüntetett újságíró előadása megkezdése előtt a Zsolnay Negyed E78-as termében. Az Örömódát éneklő, tapsoló, aztán a terem ajtaján kívülről folyamatosan dörömbölő tiltakozókat Hoppál Péter kulturális államtitkár próbálta meg csitítani.  

Szemtanúk beszámolója szerint igen feszült volt a légkör szombaton este a Zsolnay Negyedben, ahol tüntetők vártak Bayer Zsoltra. A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett újságíró azért érkezett Pécsre, hogy kifejtse véleményét a kvótanépszavazásról.

Ez azonban egyáltalán nem ment könnyen: az előadására kíváncsi mintegy háromszáz érdeklődő mellett ugyanis tiltakozók is várták. Utóbbiak többször is elénekelték az Örömódát, majd tükröket feltartva azt kiabálták, hogy „nézzél bele".

A teremben aztán többen folyamatos tapsolással próbálták megakadályozni, hogy Bayer szóhoz jusson, akit Hoppál Péter kulturális államtitkár konferált fel.

A pécsi országgyűlési képviselő előbb arra kérte a tiltakozókat, akkor is tapsoljanak, ha úgy vélik, nem fontos nemzeti értékeink védelme. Miután ez hasztalan volt, a színpadra invitálta őket, hogy beszéljek meg a dolgot, ám ez a kezdeményezése sem járt sikerrel.

Végül a szervezők a termen kívülre, az előtérbe kísérték a tiltakozókat, akik Bayer egy órán át tartó előadása alatt folyamatosan dörömböltek az ajtón.

Az újságíró beszédét nyilvánvalóan rájuk utalva azzal a megjegyzéssel kezdte, hogy hülyének lenni a legkönnyebb, majd kijelentette többek között, hogy míg Európa őslakossága a következő ötven évben jelentősen csökkenni fog, addig Afrikáé és Ázsiáé megtöbbszöröződik, a túlnépesedett kontinensekről induló migránsok pedig el fogják foglalni földrészünket.

- Európa úgy viselkedik, mint egy nyálcsorgató debil, ezekre a kérdésekre, a válságra nem adott még normális választ - mondta az újságíró.

Az előadás végül - tudomásunk szerint - további rendbontás nélkül ért véget.

Képünkön: (archív) Bayer Zsolt. 

M. B. - Fotó: MTI/Kallos Bea