Videóban elevenítették fel a baranyai zsaruk a rendőri karjelzéseket

2019. augusztus 01. csütörtök 15:52

Videóban elevenítették fel a baranyai zsaruk a rendőri karjelzéseket

Videó! A korábban megszerzett tudás a járművezetők körében alkalmazás hiányában gyakran megkopik. A Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az alábbi videóval segít felfrissíteni az ismereteket. 

 

 

A Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy rendőri forgalomirányításnál akár kis, akár nagy ívben kanyarodunk, a gyalogosnak elsőbbsége van. 



Egyenesen haladva a gyalogosnak meg kell állnia, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy egy óvatlan gyalogos vagy egy KRESZ-t nem ismerő gyermek lelép a járdáról. Mindig figyeljük a jelzőtáblát is, mert ha az tiltja az egyik irányba haladást (pl. a jobbra fordulást), akkor nem szabad arra mennünk akkor sem, ha a rendőri jelzés szerint mehetnénk.

Fontos, hogy a rendőri karjelzések nem csak a járművezetőkre, hanem a gyalogosokra is vonatkoznak.

Amennyiben az útkereszteződésben rendőr irányítja a forgalmat, és a forgalomirányító fényjelző készülék is működik, a rendőri karjelzések szerint közlekedjenek! Ha nincs rendőri forgalomirányítás, és a jelzőlámpák sem működnek, úgy a kihelyezett jelzőtáblák szabályozzák az áthaladás sorrendjét.

 

EQM