Védd meg a határt! Ütős dalban énekel a migrációról Rudán Joe - itt megnézheti a klipet

2016. május 11. szerda 14:43

Védd meg a határt! Ütős dalban énekel a migrációról Rudán Joe - itt megnézheti a klipet

Csak néhány napja került fel a világhálóra a Rudán Joe nevével is fémjelzett Európa Projekt - Tettyén forgatott - klipje, máris a huszonötezres nézettséget ostromolja. A dalnak erős mondanivalója van a migrációról.

„Vad vihar támadja házad, sáska nép járja hazádat, megint veled játszik a mostoha sors" - így hangzik a félig pécsinek mondható Európa Projekt dalának egyik versszaka. A részlet jól tükrözi az ütős szerzemény mondanivalóját.

- Nem hittem volna, hogy ekkora port verünk fel - nyilatkozta munkatársunknak Rudán Joe (képünkön). - A dal mondanivalójával teljes mértékben azonosulni tudok. A menekülteknek segíteni kell, de ehhez az kell, hogy akik idejönnek, illeszkedjenek be a társadalomba és becsületesen dolgozzanak. Akik erre nem hajlandóak, azokból nem kérünk, szó sem lehet arról, hogy az ilyeneket mi tartsuk el - fogalmazott.



Felvetésünkre elmondta, nem tart attól, hogy akik kedvelik a munkásságát, elfordulnának tőle a dal üzenete miatt.

Ez nagy buli lesz!

Három órán keresztül játszik majd május 20-án (pénteken) a Rudán Joe Band a Pécsi Est Caféban. Az este nyolckor kezdődő életmű koncerten Joe „Én ez vagyok" szólóalbuma mellett régi P.Mobil, Pokolgép és Mobilmánia dalok is megszólalnak, de akusztikus blokkal és meglepetéssel is várják a rajongókat.

- Úgy tapasztalom, hogy a környezetemben lévők közül mindenki egyetért azzal, hogy nem elmebeteg politikusoknak kell meghatározniuk, hogy kivel élünk egy hazában. Ugyan egy-két internetes kommentár szerint uszító a dal, ám véleményem szerint ez egyáltalán nem igaz.

Az egykor a P.Mobilt, illetve a Pokolgépet is erősítő rocker mellett más pécsiek is szerepet vállaltak az Európa Projektben. A budapesti Barcsik Valéria, illetve az erdélyi származású Ráduly Levente mellett a formációban a pécsi egységet Palancsa Bence, Friskó „Fidó" Péter, Matus Péter, illetve Rudán Joe alkotja. A zenészek a szövegíró Palancsa Gábor (aki szintén városunkban él) felkérésére vettek részt a közös munkában.

A formáció egyébként csak erre az egy dalra állt össze, egyelőre újabb klipet nem terveznek. Bár a legnagyobb videómegosztón néhány nap alatt elért közel huszonötezres nézettség akár arra is sarkalhatná a zenészeket, hogy folytassák a közös munkát... 

Palotás P. - Fotó: Facebook