Vasasról érkezik pénteken a mindenki karácsonyfája

2022. november 17. csütörtök 13:29

Vasasról érkezik pénteken a mindenki karácsonyfája

Pénteken érkezik meg a mindenki karácsonyfája a Széchenyi térre, közölte a Biokom. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is több díszes karácsonyfával lehet majd találkozni a város különböző pontjain.

 

Napokon belül kezdődik az adventi időszak, néhány hét múlva pedig itt a karácsony. A
BIOKOM NKft. munkatársai már elkezdték ünnepi díszbe öltöztetni a várost. A közelgő
ünnepet a mindenki karácsonyfája jelzi leginkább, melyet pénteken állítanak fel a Széchenyi téren.

A kb. 14 méter magas fa Vasasról érkezik.

A jegenyefenyőt 21 évvel ezelőtt Hetényi Andrásné Mónika és családja ültette. Nagy szeretettel gondozták, ám a növény az évek múlásával kinőtte a kertet.

A fa a szívükhöz nőtt, ezért ajánlották fel a városnak és nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy idén ők adhatják a pécsieknek a mindenki karácsonyfáját, melyet péntek délelőtt (várhatóan 10:00 és 12.00 között) állítanak fel a város főterén.

A fa a díszekkel és a díszkivilágítással jövő héten ölti fel teljes pompáját, melyet egészen vízkereszt napjáig csodálhatunk

.
A mindenki karácsonyfája mellett még 7 fenyőfát díszítenek fel a város különböző pontjain.

Uránváros főterén, Kertvárosban a Csontváry sétánynál, Meszesen a Komját Aladár utcában, a Magyarürögi út - Rácvárosi út kereszteződésénél, a Magasház helyén a játszótér mellett, Szabolcsfaluban és Hirden is lesz ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfa.

Ezekkel december közepétől lehet majd találkozni.

A mindenki karácsonyfájához hasonlóan a társaság ezeket is felajánlásokból kapta, Pécsről és Pécs környéki településekről.

Képünk illusztráció.

EQM