Vasason a helyzet változatlan

2009. január 29. csütörtök 19:28

A VASASÉRT Egyesület közleménye:

A WC-pumpás tüntetések utóhangja, avagy a Vasasért Egyesület WC-Pumpás tüntetés néven ismertté vált tiltakozásainak utóélete, és amit a számlák kezeléséről egyébként tudni kell.

A Vasasért Egyesület - képviselve a pécs-vasasi, pécs-somogyi és pécs-hirdi lakosokat - kijelenti, hogy továbbra sem ért egyet a pécsi önkormányzat 35/2007-es (08.02) rendeletével, ebből kifolyólag sérelmezi, hogy a Pécsi Vízmű Zrt. - az önkormányzat vezetésétől kapott ígéretek ellenére - sorozatos szórólapokkal, egyenlegértesítőkkel és fenyegetésekkel igyekszik rábírni a terület lakosait, hogy fizessék be a kiküldött eseti számlákat. Mi ezt továbbra is sérelmezzük és további lépéseket teszünk a Pécsi Vízmű Zrt. felé, hogy változtassa meg álláspontját. Továbbra sem fogadjuk el, hogy el nem végzett munkáért kelljen fizetnünk.

Sok idő telt el a Vasasért Egyesület "WC-pumpás" akciósorozata, tüntetései óta. Több fórumon heves párbeszédet, olykor a személyeskedést sem nélkülöző vitát váltott ki. Felfigyeltek rá több országos és helyi média orgánumai is és kisebb-nagyobb részletezéssel újabb cikkek születtek a témában.

Megindult valami, megkavartuk.... az állóvizet kis hazánkban, szűkebb pátriánkban. Nem az volt a szándékunk, hogy felelőtlen, elhamarkodott döntésre, visszavonhatatlan lépésre késztessük a lakosságot, de rá kellett már lépni a közöny és tespedtség ingoványos talajáról, a közös ügyeink előremozdítását célzó érdekérvényesítés útjára.

Tudtuk, hogy ez nem lesz kis vállalkozás, tele reményeink és félelmeink megannyi látomásaival, de ha nem teszünk semmit, akkor csendben asszisztálunk a minket körülvevő és kihasználó városi adminisztráció érdekeihez.

Hangsúlyozni szeretnénk még egyszer: senkit sem bíztatunk törvénytelenségre! A szabályok betartása - még, ha nem is értünk egyet velük - mindannyiunk közös érdeke, de semmi sem gátolhatja meg a szabad akaratot, gondolkodást, és az ebből fakadó érdekérvényesítést.

Ennek érdekében őszinte tiszta szívvel minden érintettnek azt javasoljuk, hogy éljen a jogorvoslat lehetőségével, vitassa, kifogásolja meg a Pécsi Vízmű Zrt. által kiküldött egyenlegértesítőket, szórólapos fenyegetéseket a végsőkig. Amikor odáig fajulnak esetleg a dolgok, hogy jogi útra kényszerítenek bennünket, akkor ígérem, nem hagyjuk cserben az addig velünk együtt kitartókat.

A fenti gondolatok reményében Önökkel együtt bízunk benne, hogy kitartásunk, állhatatosságunk biztosan meghozza a kívánt eredményt, erőfeszítéseink célba érnek.

MTI/OS