Vádat emeltek a halálos pécsi balesetet okozó autós ellen

2019. augusztus 08. csütörtök 08:52

Vádat emeltek a halálos pécsi balesetet okozó autós ellen

A Pécsi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen, akik közül az egyik nem adott elsőbbséget kikanyarodása során a másik vádlott által nagy sebességgel vezetett gépkocsinak, így azok összeütköztek. A balesetben a kanyarodó autó egyik utasa életét veszítette. 

 

A 75 éves I.r. vádlott 2018 novemberében Pécs belterületén közlekedett gépkocsijával, amiben rajta kívül hárman utaztak. Az idős férfi egy mellékutcából történő kihajtása során nem vette észre, így nem adott elsőbbséget a II.r. vádlott által vezetett személygépkocsinak, ami a megengedettnél nagyobb, 85-90 km/órás sebességgel közlekedett.


A két autó összeütközött, és az idős férfi által vezetett gépkocsi a szomszédos ház kerítését áttörve az udvarba csapódott.

A baleset során a kikanyarodó gépkocsiban ülők közül az egyik személy a helyszínen meghalt, míg a másik két utas 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A balesetet az okozta, hogy az idős férfi nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő gépjármű részére, a másik autó sofőrje pedig az adott útszakaszon megengedett 60 km/óra sebességet meghaladó sebességgel közlekedett.

Amennyiben a II.r. vádlott a megengedett sebességgel haladt volna, úgy a baleset elkerülhető lett volna.

Az elkövetők cselekménye halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének a megállapítására alkalmas.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség