Ultramodern műszerek és eszközök érkeztek a Veress Endre utcai rendelőbe

2019. augusztus 23. péntek 16:58

Ultramodern műszerek és eszközök érkeztek a Veress Endre utcai rendelőbe

A rendszerváltás óta nem nyílt lehetőség olyan mértékű eszköz- és műszerbeszerzésre a pécsi járóbeteg-ellátásban, mint napjainkban. Erről is beszélt Őri László, Pécs alpolgármestere pénteken a Veress Endre utcai rendelőintézetben, amelyet összességében több százmillió forintból fejlesztenek. Decsi István alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, az uránvárosiak helyben kapnak jobb minőségű egészségügyi ellátást.


Új kardiológiai, illetve nőgyógyászati ultrahang-berendezések, neurológiai vizsgáló (ENG), szemészeti OCT-gép, digitális mammográf, valamint bőrgyógyászati eszközök is kerültek a Veress Endre utcai rendelőintézetbe. Mindez része az épületben zajló átfogó fejlesztésnek, amely szeptemberben a második ütemébe lép.

Őri László, Pécs alpolgármestere az ultramodern eszközök pénteki bemutatásán elmondta: mintegy 170 millió forintból tizenegy szakrendelés újult meg az épületben, több mint 650 négyzetméter nagyságú területen. Ennek köszönhetően például a nőgyógyászat, a szemészet és a bőrgyógyászat is jobb körülmények között működhet.

Most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a beruházás, leszállították ugyanis a vadonatúj berendezéseket.

- A pécsi járóbeteg-ellátásban a rendszerváltás óta a mostanihoz hasonló mértékű műszer- és eszközvásárlásra nem volt lehetősége a városnak. A már megvalósult fejlesztéseken felül összesen nagyjából 160 millió forintot fordítottunk a beszerzésre - fogalmazott Őri László, egészségügyért felelős alpolgármester.

A Veress Endre utcai rendelőintézet egyidős Uránvárossal. Mivel átfogó fejlesztés az átadás óta nem történt, a mostani modernizálás része a teljes energetikai korszerűsítés is. Az ezzel kapcsolatos munkálatok hamarosan elindulnak.

Az új műszerek révén a pécsieket már a járóbeteg-szakellátás keretében diagnosztizálhatják, illetve kezelhetik az orvosok a legmodernebb berendezésekkel. Ez nagy előrelépés, hiszen eddig erre csak az egyes klinikákon volt lehetőség.

Decsi István alpolgármester, Uránváros önkormányzati képviselője emlékeztetett: a városrészben zajló komplex fejlesztés keretében köztereket tettek szebbé, kerékpárutakat építettek, és napjainkban már egy teljesen új piac várja a vásárlókat.

Közölte, mindezek mellett nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az egészségügyi alap- és szakellátás is fejlődjön, ennek keretében háziorvosi rendelőket újítanak fel, illetve építenek. A Veress Endre utcai beruházás kapcsán hangsúlyozta, az uránvárosiak helyben részesülhetnek a korábbinál gyorsabb és jobb minőségű ellátásban.



Képünkön:
Őri László (balra) és Decsi István az egyik új orvosi eszközzel.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva