Újabb útfelújítás az Ormánságban: most Drávafok mellett aszfaltoztak

2012. július 31. kedd 08:20

Befejeződtek a Baranya megyei Drávafok - Szentborbás - Lakócsa összekötőút több mint 5 kilométeres szakaszának felújítási munkálatai. A mintegy 357 millió forintnyi európai uniós forrásból megvalósuló projekt több mint 2000 ember életében hoz érzékelhető változást - számolt be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nemrég a Sellye-Királyegyháza útvonal felújítása is megindult.

A Drávafok - Szentborbás - Lakócsa összekötőút 5,2 kilométeres szakaszának felújítása kedden fejeződött be. Az út a munkálatok megkezdésekor annyira leromlott állapotban volt, hogy a felújítás során új pályaszerkezet építésére is szükség volt. A szabályos közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium a pályaszerkezet-csere mellett kiszélesítette a burkolatot, felújította az útszakaszon található buszmegállóhelyeket is.

Az összekötőút szerepe hálózati, kulturális, gazdasági szempontból jelentősen meghaladja a forgalomnagyságból adódó szerepét. Az útfelújítással várhatóan tovább bővül az itt lévő települések közti együttműködés, javul a Dráva által elválasztott horvát és magyar települések közti közúti összeköttetés. Ezen kívül a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. célja az volt a mintegy 357 millió forintos európai uniós beruházással, hogy jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket teremtsen a közlekedők, az érintett utak menti települések lakói számára. A társaság bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.