Újabb termékek kapták meg a nemzeti park védjegyét

2022. október 25. kedd 17:30

Újabb termékek kapták meg a nemzeti park védjegyét

Befejeződött a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Parki Termék Védjegy idei pályázati felhívásra benyújtott kérelmek bírálata.

 

 

Pályázni kézműves termékekkel, valamint feldolgozott növényi élelmiszerekkel lehetett, mint például: lekvár, szörp, savanyúság, méhészeti- vagy tejtermékek.

A több, mint 10 éve létrejött védjegyre olyan termelők, kézművesek, gazdaságok pályázhatnak, akik a természettel összhangban, természetvédelmi oltalom alatt álló területeken végzik tevékenységüket.

 

Az idei bírálat során a bírák - M.Balogh Edina, Kasper András, Mezei Attila, István Imre - kiváló minőségű termékekkel találkozhattak, melyek mind magas színvonalat képviselnek a régióban. A beérkezett pályázatok értékelésekor idén először lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy a Pécsi Tudományegyetem vidékfejlesztési és agrármérnöki szak néhány hallgatója közelebbről is megismerje a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszert, valamint betekintést nyerjenek a Bíráló Bizottság munkájába.

Örömünkre szolgál, hogy az idei évtől a már meglévő, több kiváló termék mellett a Sztranyák Családi Gazdaság natúr joghurt, tejföl, vaj, tehéntúró, füstölt parenyica sajt, valamint Figura Attila László savanyított csiperkegomba, illetve gombás fűszersó termékein is találkozhatnak a vásárlók a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Parki Termék védjegyével.

Forrás: DDNP