Újabb pécsi utcákban kell fizetni a parkolásért, a korlátozott várakozási övezet is bővül

2024. január 31. szerda 13:22

Újabb pécsi utcákban kell fizetni a parkolásért, a korlátozott várakozási övezet is bővül

Csütörtököktől a lakosságot érintő jelentősebb két új változás a korlátozott várakozási övezetek növekedése, illetve a parkolási zóna bővülése a Rókusalja területével, közölte a Biokom. Azaz több helyen kell fizetni, s az érintett övezetekben lakóknak is engedélyt kell váltaniuk azért, hogy a házuk előtt parkolhassanak.

 

 

Azt írták, hogy a II. parkolózóna területe a Nyár utcával, a Rókusalja utcával, a Tavasz utcával és a Xavér utcával bővül. További változás, hogy a Majorossy Imre utcának az Ágoston tértől a Király utcáig tartó szakasza szintén a II-es szektorba kerül, és annak „védett" jellege megszűnik.

A korlátozott várakozási övezetekhez tartozó utcák névsora is hosszabb lesz.

- Az 1. korlátozott várakozási övezetbe kerül az Aradi Vértanúk útja díszburkolattal ellátott szervizútja, a Nyíl utca és a Mecsek utca a korábbi 1.4. védett övezetből, illetve a Kodály Zoltán utca 2-8. számú társasházak közötti szakasza.

- A 2. korlátozott várakozási övezetbe kerül a Kálvária utca a korábbi 1.4. védett övezetből, a Magaslati út, a Hunyadi János utca, a Hegyalja utca, a Losonc utca és az Ágota utca irányába.

- A 3. korlátozott várakozási övezetbe kerül teljes hosszában a Szilágyi Dezső utca, a Tompa Mihály utca, az Ungvár utca, a Vas Gereben utca. Illetve bővül az övezet területe további 5 utcával: Kassa utca, Kandó Kálmán utca, Nagyszeben utca, Dárda utca és a Semmelweis utca Kolozsvár utca - Mártírok útja közötti szakasza.

Akik a korlátozott várakozási övezetben laknak, lakcímkártyájuk bemutatásával továbbra is válthatnak ki egy évre szóló engedélyt, amelynek birtokában korlátozás nélkül várakozhatnak a területeken.

 

Az új területekre vonatkozó engedélyek, bérletek már megvásárolhatóak a BIOKOM Nonprofit Kft. központi ügyfélszolgálati irodájában (Pécs, Siklósi út 52.).

Az új rendelet hatálybalépését követően 2024. február 19-ig türelmi idő áll rendelkezése az engedélyek megvásárlására.

 

Forrás: Biokom Nkft.