Újabb 549 esetben szegték meg a maszkviselési szabályokat

2021. március 24. szerda 13:17

Újabb 549 esetben szegték meg a maszkviselési szabályokat

A maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt kedden 549 esetben intézkedtek a rendőrök, a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta pedig már 38 555 ember ellen kellett fellépniük - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese a szerdai online sajtótájékoztatón. 

 

Kiss Róbert elmondta: közterületen kedden 540 ember ellen intézkedtek, közülük 157-et figyelmeztettek, 213-at megbírságoltak, 170-et pedig feljelentettek.

Tömegközlekedési eszközökön és a megállókban 6, üzletekben és bevásárlóközpontokban 3 esetben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt - tette hozzá.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 988 rendőri intézkedés történt. Ebből 305 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 683-ban pedig az üzletek korlátozott nyitvatartásának, illetve az üzletekben tartózkodásnak a szabályait nem tartották be.

A szabályok be nem tartása miatt egy üzletet ideiglenesen bezárattak, de vendéglátóhelyen nem kellett intézkedniük - mondta.

Kiss Róbert közölte: kedden a kijárási tilalommal, a csoportosulások és gyülekezések tilalmával kapcsolatos szabályok megsértése miatt 303 esetben intézkedtek a rendőrök, a kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta pedig összesen 54 056 hasonló esetben.

MTI